TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kripto paranın son 24 saatteki seyri: Bitcoin yüzde 10, Ethereum ise yüzde 20 değer kaybetti

ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri, kripto para piyasalarında büyük bir satış dalgasına neden oldu. Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere birçok kripto para, ciddi değer kaybederken, piyasadan yüz milyarlarca dolar buharlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 09:09
Kaynak: Haber Merkezi
Kripto paranın son 24 saatteki seyri: Bitcoin yüzde 10, Ethereum ise yüzde 20 değer kaybetti

Küresel piyasalardaki risk iştahının azalması ve ABD ekonomisindeki resesyon endişeleri, kripto para birimlerini derinden etkiledi. Özellikle Bitcoin ve Ethereum'da yaşanan sert düşüşler, yatırımcıları paniğe sürükledi.

BİTCOİN VE ETHERUEM DİPTE!

Haftanın başında yaşanan satış baskısıyla Bitcoin, yüzde 10'un üzerinde değer kaybederek yaklaşık 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ethereum ise yüzde 20'lik bir düşüşle 2021'den bu yana en büyük kaybını yaşadı.

PİYASADA TOPLU KAÇIŞ

Bitcoin ve Ethereum'daki düşüş, diğer kripto para birimlerine de yansıdı. Binance Coin, Solana, Ripple, Dogecoin ve Cardano gibi popüler kripto paralar da çift hanelerde değer kaybetti. Sadece son 24 saatte kripto para piyasasından 260 milyar dolar buharlaştı.

RESESYON ENDİŞELERİ YATIRIMCILARI KORKUTTU

ABD ekonomisindeki büyüme yavaşlaması ve olası bir resesyon senaryosu, yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırdı. Bu durum, kripto para birimlerine olan talebi azaltarak fiyatların düşmesine neden oldu.

JEOPOLİTİK GERGİNLİKLER PİYASALARI DAHA DA SARSIYOR

Orta Doğu'daki jeopolitik gerginliklerin artması, yatırımcıların tedirginliğini artırarak piyasalardaki satış baskısını yükseltti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.