TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTO Başkanı Avdagiç: “Enflasyonla mücadelemizi yatırım yapılabilir notuna kadar sürdürmeliyiz”

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu artırmasının, yabancı yatırımcı güvenini ve sağlanan ekonomik istikrarı teyit ettiğini belirtti. Avdagiç, enflasyonla mücadelenin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
İTO Başkanı Avdagiç: “Enflasyonla mücadelemizi yatırım yapılabilir notuna kadar sürdürmeliyiz”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltmesi ve not görünümünü "pozitif" olarak korumasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, S&P ve Fitch Ratings'in ardından Moody's'in de Türkiye'nin kredi notunu artırmasının, uygulanan reform programının başarılı sonuçlar verdiğini gösterdiğini ifade etti.

YABANCI YATIRIMCI GÜVENİ

Avdagiç, Türkiye'nin kredi notunun iki kademe birden artmasının, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ve sağlanan ekonomik istikrarın bir işareti olduğunu belirtti. Avdagiç, “Notumuzun sevindirici bir şekilde iki kademe birden artması, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı ve sağlanan istikrarın işareti oldu” dedi.

ENFLASYONLA MÜCADELE VE EKONOMİK DENGE

İTO Başkanı, enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Enflasyonla mücadelemizi S&P, Fitch ve Moody's Türkiye'yi asıl hak ettiği minimum not olan ‘yatırım yapılabilir’ ve üstüne çıkarana kadar, ekonominin tüm unsurlarıyla bir denge içinde sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİM VE İHRACATIN ÖNEMİ

Avdagiç, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artırılması gerektiğini, bu sayede cari açığın azalmaya devam edeceğini belirtti. “Bu süreçte, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artması, bu sayede cari açığımızın azalmaya devam etmesi için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.