TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Moody

İLKHABER-Gazetesi - Moody haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Moody haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanı Bolat: Uygulanan politikalar olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor Haber

Ticaret Bakanı Bolat: Uygulanan politikalar olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bolat, hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının her alanda olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. UYGULANAN POLİTİKALARIN ETKİSİ Bakan Bolat, “Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor” dedi. Bolat, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasının yanı sıra, Fitch Ratings ve S&P'nin de ülkenin kredi notunu artırdığını ve not görünümünü pozitife yükselttiğini hatırlattı. EKONOMİK GÖSTERGELERDEKİ İYİLEŞME Bolat, artan kredi notlarının yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı gibi makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. “Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir” dedi. Bakan Bolat, bu başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı ve tüm bakan arkadaşlarını ve bürokratları tebrik etti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ve tüm bakan arkadaşlarımızı, bürokrat arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İTO Başkanı Avdagiç: “Enflasyonla mücadelemizi yatırım yapılabilir notuna kadar sürdürmeliyiz” Haber

İTO Başkanı Avdagiç: “Enflasyonla mücadelemizi yatırım yapılabilir notuna kadar sürdürmeliyiz”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's’in Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltmesi ve not görünümünü "pozitif" olarak korumasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avdagiç, S&P ve Fitch Ratings'in ardından Moody's'in de Türkiye'nin kredi notunu artırmasının, uygulanan reform programının başarılı sonuçlar verdiğini gösterdiğini ifade etti. YABANCI YATIRIMCI GÜVENİ Avdagiç, Türkiye'nin kredi notunun iki kademe birden artmasının, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ve sağlanan ekonomik istikrarın bir işareti olduğunu belirtti. Avdagiç, “Notumuzun sevindirici bir şekilde iki kademe birden artması, yabancı yatırımcı güvenindeki hızlı toparlanmanın ispatı ve sağlanan istikrarın işareti oldu” dedi. ENFLASYONLA MÜCADELE VE EKONOMİK DENGE İTO Başkanı, enflasyonla mücadelede kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Enflasyonla mücadelemizi S&P, Fitch ve Moody's Türkiye'yi asıl hak ettiği minimum not olan ‘yatırım yapılabilir’ ve üstüne çıkarana kadar, ekonominin tüm unsurlarıyla bir denge içinde sürdürmeliyiz” ifadelerini kullandı. ÜRETİM VE İHRACATIN ÖNEMİ Avdagiç, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artırılması gerektiğini, bu sayede cari açığın azalmaya devam edeceğini belirtti. “Bu süreçte, üretimin, istihdamın ve özellikle ihracatın artması, bu sayede cari açığımızın azalmaya devam etmesi için gerekli adımların atılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

İş dünyası Moody's'den güçlü not artışı bekliyor Haber

İş dünyası Moody's'den güçlü not artışı bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 19 Temmuz Cuma günü açıklayacağı Türkiye kredi notu kararı, piyasaların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin arttığı bu dönemde, Moody's'in vereceği kararın büyük önem taşıdığı belirtiliyor. "NOTUMUZ İKİ KADEME BİRDEN ARTIRILABİLİR" BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, uygulanan ekonomik programın uluslararası finans çevrelerinde kabul gördüğünü ifade etti. Türkiye'nin uluslararası piyasalarda güçlü bir itibara sahip olduğunu belirten Kork, "Notumuzun iki kademe birden artırılacağı kanaatindeyim. Tek kademe artışı olsa bile Moody's'in yıl sonuna doğru sürpriz bir kararla takvim dışı bir değerlendirmeye giderek ülkemizin notunda yeni bir artış yapabileceğini düşünüyorum" dedi. "TÜRKİYE YATIRIM FIRSATLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR ÜLKE" Türkiye'nin CDS ve diğer risk göstergelerinde kaydettiği güçlü iyileşmelerin, gri listeden çıkışın ve bütçenin iyi gitmesinin daha öngörülebilir bir politika çerçevesinin oluşmasına katkı sağladığını belirten Kork, kredi derecelendirme kuruluşlarının bu tabloyu görmezden gelemeyeceğini vurguladı. Kork ayrıca, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla ekonomideki olumlu havanın daha da pekiştiğini ifade ederek, "Ülkemiz ekonomisiyle, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulması gereken değil, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gereken bir ülkedir" şeklinde konuştu. FİTCH VE S&P'DEN NOT ARTIŞI GELMİŞTİ Fitch Ratings ve S&P, bu sene yayımladığı raporlarda Türkiye'nin notunu artırırken, Moody's ise ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü ‘durağan'dan ‘pozitif'e çıkarmıştı. Piyasalar, Moody's'in bu olumlu görünümü not artışına da yansıtıp yansıtmayacağını merakla bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.