TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: "O gün çok önemli!''

Para ve ekonomi uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli uyarılarda bulundu. Çarşamba ve Perşembe günlerinin kritik olduğunu vurgulayan Memiş, borsa endeksinin yükselebileceğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2024 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2024 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: "O gün çok önemli!''

Finansal analist İslam Memiş, altın, döviz ve borsa piyasalarını değerlendirdiği yazısında, Çarşamba ve Perşembe günlerine dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Memiş, altın alacaklar için kritik bir gün olduğuna işaret etti.

İslam Memiş: ''O günlere dikkat edin!''

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşe yazısında altın, döviz ve borsa piyasalarını mercek altına aldı. Yatırımcılara yönelik değerlendirmelerinde "Çarşamba ve Perşembe günleri çok önemli" diyen Memiş, piyasalarda bu hafta sert dalgalanmaların yaşanabileceğini belirtti. Özellikle ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Çarşamba günü, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının ise Perşembe günü açıklanacağını hatırlatan Memiş, bu tarihlerde piyasaların hareketlenebileceğini vurguladı.

islam memiş altın fiyatları

Altın ve Borsa Tahminleri

Memiş, BIST100 endeksinin geçtiğimiz haftayı 9 bin 771 puan seviyesinde kapattığını, bu hafta 10 bin 200 puan seviyesini test edebileceğini söyledi. Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasının borsayı pozitif etkileyeceğini belirten Memiş, endeksin 10 bin 350 puana kadar yükseliş gösterebileceğini öngördü. "Borsa yatırımcısı bu haftanın sevineni olacak" ifadesiyle borsa yatırımcılarını umutlandırdı.

9 eylül 2024 altın fiyatları

Döviz Kurları ve Euro Tavsiyesi

Döviz piyasalarında Dolar/TL 33,97, Euro/TL ise 37,67 seviyelerinden kapanış yaptığını ifade eden Memiş, bu hafta Euro'nun dolara kıyasla daha avantajlı olacağını belirtti. EUR/USD paritesinde tepki yükselişi bekleyen Memiş, paritenin 1,1180 seviyesine kadar yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu ve psikolojik direnç seviyesinin 1,12 olduğunu dile getirdi.

döviz

Altın Piyasasında Beklentiler

Altın piyasasına yönelik değerlendirmelerinde ise Memiş, ons altının 2 bin 470-2 bin 530 dolar aralığında dalgalanmasını beklediğini ifade etti. Gram altın yatırımcılarının ons altını dikkatle takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, "Ons altın nereye, gram altın oraya" yorumunda bulundu. Memiş ayrıca, altının bu hafta için alım aralığının 2 bin 750-2 bin 800 lira olduğunu ifade etti.

Gümüş ve Diğer Değerlendirmeler

Ons gümüşün dip seviyelerde olduğunu belirten Memiş, bu hafta için 27,40-28,80 dolar aralığını takip edeceğini söyledi. Altın mı, gümüş mü sorusuna gümüş yanıtını veren Memiş, döviz karşısındaki varlıklarda tepki alımları ve sert dalgalanmalara karşı yatırımcıları uyardı. "Bu hafta piyasalar için kritik öneme sahip" diyerek yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye etti.

gümüş yatırım

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.