TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Tavsiye

İLKHABER-Gazetesi - Tavsiye haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Tavsiye haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: "O gün çok önemli!'' Haber

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına uyarı: "O gün çok önemli!''

Finansal analist İslam Memiş, altın, döviz ve borsa piyasalarını değerlendirdiği yazısında, Çarşamba ve Perşembe günlerine dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Memiş, altın alacaklar için kritik bir gün olduğuna işaret etti. İslam Memiş: ''O günlere dikkat edin!'' Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV100'deki köşe yazısında altın, döviz ve borsa piyasalarını mercek altına aldı. Yatırımcılara yönelik değerlendirmelerinde "Çarşamba ve Perşembe günleri çok önemli" diyen Memiş, piyasalarda bu hafta sert dalgalanmaların yaşanabileceğini belirtti. Özellikle ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin Çarşamba günü, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararının ise Perşembe günü açıklanacağını hatırlatan Memiş, bu tarihlerde piyasaların hareketlenebileceğini vurguladı. Altın ve Borsa Tahminleri Memiş, BIST100 endeksinin geçtiğimiz haftayı 9 bin 771 puan seviyesinde kapattığını, bu hafta 10 bin 200 puan seviyesini test edebileceğini söyledi. Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasının borsayı pozitif etkileyeceğini belirten Memiş, endeksin 10 bin 350 puana kadar yükseliş gösterebileceğini öngördü. "Borsa yatırımcısı bu haftanın sevineni olacak" ifadesiyle borsa yatırımcılarını umutlandırdı. Döviz Kurları ve Euro Tavsiyesi Döviz piyasalarında Dolar/TL 33,97, Euro/TL ise 37,67 seviyelerinden kapanış yaptığını ifade eden Memiş, bu hafta Euro'nun dolara kıyasla daha avantajlı olacağını belirtti. EUR/USD paritesinde tepki yükselişi bekleyen Memiş, paritenin 1,1180 seviyesine kadar yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu ve psikolojik direnç seviyesinin 1,12 olduğunu dile getirdi. Altın Piyasasında Beklentiler Altın piyasasına yönelik değerlendirmelerinde ise Memiş, ons altının 2 bin 470-2 bin 530 dolar aralığında dalgalanmasını beklediğini ifade etti. Gram altın yatırımcılarının ons altını dikkatle takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, "Ons altın nereye, gram altın oraya" yorumunda bulundu. Memiş ayrıca, altının bu hafta için alım aralığının 2 bin 750-2 bin 800 lira olduğunu ifade etti. Gümüş ve Diğer Değerlendirmeler Ons gümüşün dip seviyelerde olduğunu belirten Memiş, bu hafta için 27,40-28,80 dolar aralığını takip edeceğini söyledi. Altın mı, gümüş mü sorusuna gümüş yanıtını veren Memiş, döviz karşısındaki varlıklarda tepki alımları ve sert dalgalanmalara karşı yatırımcıları uyardı. "Bu hafta piyasalar için kritik öneme sahip" diyerek yatırımcıların dikkatli olmasını tavsiye etti.

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kritik uyarı: "Gram altın 3500 TL'yi vuracak" Haber

İslam Memiş'ten altın yatırımcılarına kritik uyarı: "Gram altın 3500 TL'yi vuracak"

Nokta atışı tahminleri ve yatırımcılara yönelik değerlendirmeleri ile tanınan İslam Memiş, temmuz ayına ilişkin öngörülerinde haklı çıktığını belirtti. Memiş, "Temmuz gelmeden bu işi bitirin uyarılarım vardı. Her ay yeni bir rekor kırarak yoluna devam eden altın piyasasıyla karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz." dedi. Memiş, gram altının 3500 TL olacağı tarihi açıklayarak yatırımcıları bilgilendirdi. Memiş, Youtube kanalında yaptığı değerlendirmelerde, BİST100 endeksinde bu hafta 10 bin 900 seviyesinin üzerindeki kapanışların önemli olduğunu vurguladı. "Ancak ben tekrar 10 bin 950 puan seviyesinden kar satışı gelme olasılığını güçlü görüyorum. Kar satışlarına karşı borsada işlem yapanların oldukça dikkatli olması gerekiyor." dedi. Dolar ve Euro Değerlendirmeleri Dolar kuru hakkında da konuşan Memiş, "Dolar kuru 32 lira 72 kuruş seviyesinde. Biraz daha sakin fiyatlama içerisinde. 32,50-33 lira aralığını bu hafta takip edeceğim. Bu hafta yatay seyir korunabilir. Bu hafta doların uluslararası piyasalardaki dolar artışlarını görebiliriz. 33 denemesini bu hafta yapabilir." dedi. Euro pozisyonunun yüzde 50'sinin altına geçirmek isteyen yatırımcılar için de değerlendirme yapan Memiş, bu seviyelerin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Altın ve Gümüş Piyasaları ONS altın hakkında ise Memiş, "ONS altında tekrar dolar endeksinin yükselişinden dolayı bir geri çekilme mutlaka olacaktır. İlk önce 2053, devamında 2330 dolar seviyesini bu haftanın özelinde takip ediyor olacağım. Bu hafta yatırımcılar, 2330-2390 dolar aralığını takip edebilir." dedi. Gram altının fiyatındaki yükselişe dikkat çeken Memiş, "Şu anda gram altın TL fiyatı serbest piyasalarda 2511 lira seviyesinde. Bu hafta 2450-2520 lira aralığını gram altın fiyatını takip edeceğim seviyelerdir. Özellikle gram altın yatırımcısı bu haftanın özelinde ONS altın nedenli bir geri çekilme olabilir. 2470 diyebiliriz, buraları tekrar alım fırsatı olarak değerlendirmekte fayda var." ifadelerini kullandı. Memiş, altının yönünün yukarı olduğunu belirterek, "Yıl sonu beklentimiz 3000-3500 lira aralığı olduğu için 2500 lira seviyesinin altındaki rakamları ucuz görmeye devam edeceğiz." dedi. Gümüş piyasasına da değinen İslam Memiş, "ONS gümüş ve gram gümüş yine yüzümüzü güldürdü. Şu an kar satışları var. Ona rağmen gümüşün ONS fiyatı 31 dolar seviyesinde, gümüşün gram fiyatı 32 lira 54 kuruş seviyesinde. Geçen haftaya kıyasla ciddi performans gerçekleştirdi. Gümüş tarafında yeni rekorlara hazır olmak lazım." dedi.

Psikolog Gürdal Görhan'dan ailelere kitap okuma tavsiyeleri Haber

Psikolog Gürdal Görhan'dan ailelere kitap okuma tavsiyeleri

Psikolog Gürdal Görhan, ailelere, çocuklara 'Kitap okumalısın' demek yerine kendi kitap okuma alışkanlıklarını çocuklarına örnek olmalarını tavsiye etti. Psikolog Gürdal Görhan, ailelerin çocuklarına "Kitap okumalısın" dememesi gerektiğini vurgulayarak, çocukların düzenli olarak kitap okuyan bir ebeveyn görmesinin, onları kitapların dünyasına yönlendireceğini söyledi. Ülke nüfusunun yüzde 75'inin düzenli kitap okumadığına dikkat çeken Görhan, konuyla ilgili şunları belirtti: "Günde ortalama bir dakika kitap okuyor, altı saat televizyon izliyoruz. Bir dizinin toplam süresinin üç saat olduğunu düşünürsek, her gün en az bir dizi izliyoruz. Biz televizyon izlerken çocuklara ne öneriyoruz? Kitap okumalarını. Okuyorlar mı? Çoğunlukla hayır. Çocuklar, okul öncesi dönemde kitaplarla tanışmalıdır. Evlerde küçük de olsa bir kitaplık bulundurulmalı, ilkokula başlayana kadar çocuğa her gün aynı saatte kitap okumalı ve okuduğu kitapla ilgili sohbet etmeliyiz. Aileler, her akşam bir kitap okuma ve okuduğunu paylaşma saati belirlemelidir. Herkes o saatleri kitap okumaya ayırmalı, çocuk bu düzene erken yaşta alışmalıdır. İşin kolayına kaçarak video izlemek yerine kitap okumanın okuma alışkanlığı kazandırıp kazandırmadığına dair sorulan sorunun cevabı maalesef kazandırmaz. Aksine, ekranla erken tanışan ve uzun süre ekran başında vakit geçiren çocuklar, bir süre sonra kitaplardan tamamen uzaklaşabilirler. Üstelik, ekran bağımlılığından dolayı odaklanma sorunları yaşama olasılıkları yüksektir. Kitap okumayı zorunluluk olarak sunarsanız, çocuklar isteksiz olabilir. Yetişkinler her gün yarım saat kitap okumaya ayırırlarsa, bir süre sonra daha çok keyif aldıklarını fark edeceklerdir. Okuma saatlerinde telefon, bilgisayar ve televizyon kapalı olmalı, böylece dikkat dağınıklığı engellenmelidir. Ebeveynlerin kitap okumadığı evlerde çocuklar da kitap okuma alışkanlığı kazanmakta zorlanabilir. Bu nedenle, çocuklara 'Kitap okumalısın' demek yerine, düzenli olarak kitap okuyan bir model olmalıyız."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.