TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş dünyası Moody's'den güçlü not artışı bekliyor

Moody's'in cuma günü açıklayacağı kredi notu kararına piyasalar odaklanırken, iş dünyası temsilcileri Türkiye'nin notunun yükseltileceği beklentisinde.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 09:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 09:25
Kaynak: İHA
İş dünyası Moody's'den güçlü not artışı bekliyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in 19 Temmuz Cuma günü açıklayacağı Türkiye kredi notu kararı, piyasaların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin arttığı bu dönemde, Moody's'in vereceği kararın büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

"NOTUMUZ İKİ KADEME BİRDEN ARTIRILABİLİR"

BankPozitif Kredi ve Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, uygulanan ekonomik programın uluslararası finans çevrelerinde kabul gördüğünü ifade etti. Türkiye'nin uluslararası piyasalarda güçlü bir itibara sahip olduğunu belirten Kork, "Notumuzun iki kademe birden artırılacağı kanaatindeyim. Tek kademe artışı olsa bile Moody's'in yıl sonuna doğru sürpriz bir kararla takvim dışı bir değerlendirmeye giderek ülkemizin notunda yeni bir artış yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

"TÜRKİYE YATIRIM FIRSATLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN BİR ÜLKE"

Türkiye'nin CDS ve diğer risk göstergelerinde kaydettiği güçlü iyileşmelerin, gri listeden çıkışın ve bütçenin iyi gitmesinin daha öngörülebilir bir politika çerçevesinin oluşmasına katkı sağladığını belirten Kork, kredi derecelendirme kuruluşlarının bu tabloyu görmezden gelemeyeceğini vurguladı. Kork ayrıca, dezenflasyon sürecinin başlamasıyla ekonomideki olumlu havanın daha da pekiştiğini ifade ederek, "Ülkemiz ekonomisiyle, siyasi istikrarı ve güven ortamıyla yatırımcılar için korkulması gereken değil, yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi gereken bir ülkedir" şeklinde konuştu.

FİTCH VE S&P'DEN NOT ARTIŞI GELMİŞTİ

Fitch Ratings ve S&P, bu sene yayımladığı raporlarda Türkiye'nin notunu artırırken, Moody's ise ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü ‘durağan'dan ‘pozitif'e çıkarmıştı. Piyasalar, Moody's'in bu olumlu görünümü not artışına da yansıtıp yansıtmayacağını merakla bekliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.