TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji işbirliği, ŞİÖ Zirvesi'nin ana gündem maddelerinden biri oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ŞİÖ Zirvesi'nde enerji alanında iş birliği imkanlarını ele aldı. Akkuyu Nükleer Santrali, Sinop Nükleer Enerji Santrali, hidrokarbonlar, yenilenebilir enerji, kritik mineraller ve nadir toprak elementleri gündemde yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
Enerji işbirliği, ŞİÖ Zirvesi'nin ana gündem maddelerinden biri oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'nde enerji, önemli bir gündem maddesi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, zirve kapsamında gerçekleştirdikleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerde enerji alanında iş birliği imkanlarını ele aldı.

NÜKLEER ENERJİDE İŞBİRLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali'nin bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, Sinop Nükleer Enerji Santrali ile ilgili görüşmelerin de ciddi bir şekilde ilerlediğini ve bu konuda önemli adımlar atılacağına inandığını ifade etti.

ENERJİ VE MADENCİLİKTE GENİŞ YELPAZELİ İŞBİRLİĞİ

Erdoğan ve Bayraktar, Astana'da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile üçlü bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh Ukhnaa, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenka ile de enerji ve madencilik alanında iş birliği ele alındı. Bakan Bayraktar, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile de görüşerek nükleer, yenilenebilir enerji ve kritik mineraller başta olmak üzere enerji ve madencilik alanlarında iş birliği imkanlarını görüştü.

Bakan Bayraktar, Kazakistan Enerji Bakanı Almassadam Satkaliyev ile hidrokarbon ve enerji alanındaki iş birliğini değerlendirdi. Kazakistan'ın madencilikten sorumlu Sanayi ve İnşaat Bakanı Kanat Şarlapayev ile de görüşen Bayraktar, kritik mineraller ve nadir toprak elementleri gibi alanlarda iş birliği imkanlarını ele aldı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.