TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emeklilerin beklediği müjde gerçekleşti! Fark ödemeleri hesaplarda

En düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili fark ödemeleri bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2024 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
Emeklilerin beklediği müjde gerçekleşti! Fark ödemeleri hesaplarda

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli maaşı fark ödemeleri, bugün itibarıyla hesaplara yansımaya başladı. En düşük emekli maaşının 12.500 TL'ye yükseltilmesiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, Temmuz ayı fark ödemelerinin 7 Ağustos'ta yatırılacağı belirtilmişti.

SGK'DAN AÇIKLAMA

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "En düşük emekli aylığının 12 bin 500 TL'ye yükseltilmesi kapsamında fark ödemelerini bugün hesaplara yatırıyoruz." dedi. Bu açıklama ile birlikte emekliler, hak ettikleri zammı almaya başladı.

MECLİS'TEN GEÇEREK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

En düşük emekli maaşının artırılması kararı, Meclis'te görüşülerek onaylanmış ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Böylece milyonlarca emekli, daha yüksek bir maaşa kavuşmuş oldu.

TEMMUZ ZAMMI İLE BİRLİKTE BÜYÜK ARTIŞ

Haziran ayının enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilere yapılacak zam oranı da belirlenmişti. Bu oran doğrultusunda SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alacağı en düşük emekli maaşı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye yükseltilmişti.

EMEKLİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Emeklilerin uzun süredir beklediği bu müjde, onların yüzünü güldürdü. Artan yaşam maliyetleri karşısında emeklilerin alım gücünün artması, ekonomik olarak onlara büyük bir destek oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.