TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli Maaşları Temmuz zammı belli oldu: İşte detaylar

SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklilerine Temmuz ayında yapılacak zam oranı yüzde 26'ya yaklaşıyor. Kök maaşlarda da artış bekleniyor. Memur maaşları içinse yüzde 20.1 civarında bir zam öngörülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
Emekli Maaşları Temmuz zammı belli oldu: İşte detaylar

16 milyon emeklinin merakla beklediği Temmuz ayı zammıyla ilgili detaylar netleşiyor. 3 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanacak son 6 aylık enflasyon verilerine göre SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yapılacak zam oranı yüzde 26'ya yaklaşacak. Bu zam oranı, ilk 5 ayın enflasyon verilerine ve haziran ayı beklentilerine dayanarak belirlendi.

memur emekli maaşı temmuz zammı

Memur emekli maaşı temmuz zammı detayları

Özellikle kök maaşlarda da artış yaşanması bekleniyor. En düşük emekli maaşı 1 Ocak'ta 7.500 liradan 10.000 liraya yükseltilmişti. Bu artışın ardından ilk 5 ayda kök maaşlarda yüzde 22.72'lik bir artış gerçekleşmişti. Temmuz ayında beklentilere göre kök maaşlar da artacak ve 8.150 lira ve üzeri kök maaş alanlar için maaşlar 10.000 lirayı aşacak.

Memur ve memur emeklileri içinse farklı bir hesaplama uygulanıyor. İlk 5 aylık enflasyona göre memur maaşlarına yüzde 6.7 oranında fark uygulanmıştı. Merkez Bankası'nın haziran ayı beklenti anketine göre ise enflasyon yüzde 2.52 olarak tahmin ediliyor. Bu durumda memur maaşları için 6 aylık dönemde yüzde 20.1 civarında bir zam gerçekleşecek.

3 Temmuz itibarıyla netleşecek bu rakamlar, emeklilerin ve memurların maaşlarında nasıl bir değişiklik olacağını gösterecek. Ayrıca, kamu hizmetlerinde yapılan indirimler ve emeklilerin talepleri de değerlendirilmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.