TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Crypto Wealth Report 2024: Bitcoin milyonerlerinde yüzde 111 artış, kripto milyarderlerinde 6 yeni isim eklendi

Kripto para piyasasındaki genel yükseliş, özellikle Bitcoin'deki artışla birlikte, kripto milyonerleri ve milyarderlerinin sayısında önemli bir sıçrama yaşanmasına neden oldu. Henley&Partners'ın Crypto Wealth Report 2024 raporuna göre, 1 milyon doların üzerinde kripto varlığa sahip bireysel yatırımcı sayısı neredeyse ikiye katlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
Crypto Wealth Report 2024: Bitcoin milyonerlerinde yüzde 111 artış, kripto milyarderlerinde 6 yeni isim eklendi

Kripto Wealth Report 2024, çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu: Geçtiğimiz yıl kripto milyonerlerinin sayısı %95 artarak 172.300'e ulaştı. Bu artışta en büyük payı, sayısı 1 artarak 85.400'e ulaşan Bitcoin milyonerleri aldı.

MİLYARDERLER KULÜBÜ GENİŞLİYOR

Rapora göre, kripto milyarderlerinin sayısı da 28'e yükselerek 6 yeni isimle genişledi. Bu listede en dikkat çeken isim, yaklaşık 33 milyar dolarlık net değeriyle üst üste üçüncü kez en zengin kripto milyarderi olan Binance kurucusu Changpeng Zhao oldu. Zhao'nun kripto serveti, bir yılda 10,5 milyar doların üzerinde artış gösterdi.

BİTCOİN'İN YÜKSELİŞİ VE ETKİLERİ

Bitcoin, yeni kripto milyonerlerinin oluşmasındaki en önemli etken olarak görülüyor. 2024 yılında %45 oranında yıllık değer artışı gösteren Bitcoin, bugün 63.000 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kripto para piyasasının toplam değeri de 2,21 trilyon dolara ulaşarak bir yıl içinde ikiye katlandı.

Bitcoin'deki bu yükselişte en büyük katalizör, spot Bitcoin ETF ürünlerinin piyasaya sürülmesi oldu. Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinin bu ürünlere olan talebi, Bitcoin için önemli bir rezerv oluşturdu.

KRİPTO BENİMSEME ENDEKSİ

Henley&Partners ayrıca, ülkelerin kripto sektörüne yönelik düzenlemelerine göre hazırlanan Kripto Benimseme Endeksi'ni de yayımladı. Bu endekse göre, kripto sektörü için en olumlu düzenlemeleri sunan ülke Singapur oldu. Singapur'u Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD izledi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.