TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Borsa İstanbul kararsızlıkla hareket etti, günü hafif pozitif kapattı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün boyunca kararsız bir seyir izledi ve gün sonunda hafif pozitif kapanış gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
Borsa İstanbul kararsızlıkla hareket etti, günü hafif pozitif kapattı

Bugün BIST 100 endeksi, kararsız bir şekilde hareket ederken, gün sonunda hafif bir pozitif kapanışla tamamlandı. Endeks, günü yüzde 1 yükselişle başladıktan sonra 9.258 puan seviyelerine kadar çıkarak güçlü bir başlangıç yaptı. Ancak daha sonra yaşanan yüzde 3,2'lik düşüşle 8.961 puana kadar geriledi. Öğleden sonraki işlemlerde ise hafif bir toparlanma görüldü ve endeks, son saatte yüzde 0,2'ye yakın kısmi bir yükselişle 9.160 puana kadar çıktı. Ancak piyasada seçim sonrası fiyatlamaların oldukça kararsız olduğu gözlendi.

Dolar/TL ve euro/TL'de ise öğleden sonra düşüşler yaşandı. Dolar/TL, 32'nin altına indikten sonra %1'lik bir düşüşle 32 sınırında işlem gördü. Euro/TL ise yüzde 1,5'lik bir düşüşle 34,44 seviyelerinde işlem gördü.

BORSA MALİ ENDEKS BORSAYI TAŞIDI

Borsa İstanbul'da bugün artıda kalan sektörler arasında banka, holding, ulaştırma ve spor öne çıktı. Çimento, gayrimenkul ve bilişim ise hafta başında en çok düşen sektörler oldu. Endeks ağırlığına göre bakıldığında, mali endeks yüzde 1'in üzerinde bir yükselişle borsayı taşırken, hizmetler yarım puanlık bir yükselişle destek sağladı. Sınai endeks ise yüzde 1,3'lük bir düşüşle borsayı baskılayan sektör oldu.

Bugün BIST 100'de en çok kazandıran hisseler arasında KCHOL, EUPWR, SMRTG, GESAN ve YEOTK yer aldı. En çok düşen hisseler ise BOBET, IZENR, HEKTS, EUREN ve EKGYO olarak sıralandı.

Günün en yüksek işlem hacmine sahip hisseleri ise ISCTR, EKGYO, YKBNK, AKBNK ve THYAO oldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.