TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#BIST 100 Endeksi

İLKHABER-Gazetesi - BIST 100 Endeksi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, BIST 100 Endeksi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Borsadan kapanış rekoru Haber

Borsadan kapanış rekoru

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,62 değer kazancıyla günü 11.024,33 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 281,03 puan artarken, toplam işlem hacmi 103,9 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 4,58, holding endeksi yüzde 2,58 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren yüzde 2,21 ile spor oldu. Gün boyunca pozitif bir seyir izleyen BIST 100 endeksi bankacılık hisseleri öncülüğünde 11.024,33 puana çıkarak kapanış rekoru kırdı. Öte yandan bugün açıklanan verilere göre, ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. TÜFE aylık bazda Mayıs 2020'den bu yana ilk kez düşüş gösterirken, yıllık bazda Haziran 2023'ten bu yana en düşük artışını kaydetti. Analistler, ABD'de tüketici fiyatlarının aylık bazda artış beklentilerinin aksine düşüş göstermesinin ve yıllık enflasyonun 1 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin dezenflasyon trendinin tekrar rayına girdiğine dair görüşleri güçlendirdiğini ve ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine yakın zamanda başlayacağına dair beklentileri artırdığını belirtti. Verilerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in ilk faiz indirimine eylülde gitme ihtimali yüzde 70 seviyelerinden yüzde 85'e çıktı. Yarın yurt içinde ödemeler dengesi, yurt dışında ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi, Japonya'da sanayi üretimi, Çin'de dış ticaret dengesinin öne çıkacağını ifade eden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 11.100 ve 11.200 puanın direnç, 10.900 ve 10.800 seviyelerinin destek konumunda olduğunu kaydetti. Ekonomistler, cari işlemler hesabının mayıs ayında 1 milyar 347,5 milyon dolar açık verdiğini tahmin etti. Ekonomistler, cari işlemler açığının 2024'te ise 26 milyar 700 milyon dolar olarak gerçekleşeceği tahmininde bulundu.

Borsa haftaya yükselişle başladı Haber

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,19 yükselişle 10.791,65 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 20,29 puan ve yüzde 0,19 artarak 10.791,65 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,08 ve holding endeksi yüzde 0,24 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 0,60 ile finansal kiralama faktöring olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,02 ile tekstil ve deri oldu. Cuma günü, dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,29 artışla 10.771,36 puandan tamamladı. Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl 2 kez faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentilerin artmasına karşın banka yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmeleriyle karışık bir seyir izlendiğini ifade ederek, bu hafta ABD'de büyüme verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi. Yurt içinde ise bu hafta gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararına çevrilirken, AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı, TCMB'nin 27 Haziran Perşembe günü gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50'de sabit bırakmasını bekliyor. Bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksi, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo iş dünyası güven endeksi ve ABD'de Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.800 ve 10.900 seviyelerinin direnç, 10.700 ve 10.600 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Borsa İstanbul kararsızlıkla hareket etti, günü hafif pozitif kapattı Haber

Borsa İstanbul kararsızlıkla hareket etti, günü hafif pozitif kapattı

Bugün BIST 100 endeksi, kararsız bir şekilde hareket ederken, gün sonunda hafif bir pozitif kapanışla tamamlandı. Endeks, günü yüzde 1 yükselişle başladıktan sonra 9.258 puan seviyelerine kadar çıkarak güçlü bir başlangıç yaptı. Ancak daha sonra yaşanan yüzde 3,2'lik düşüşle 8.961 puana kadar geriledi. Öğleden sonraki işlemlerde ise hafif bir toparlanma görüldü ve endeks, son saatte yüzde 0,2'ye yakın kısmi bir yükselişle 9.160 puana kadar çıktı. Ancak piyasada seçim sonrası fiyatlamaların oldukça kararsız olduğu gözlendi. Dolar/TL ve euro/TL'de ise öğleden sonra düşüşler yaşandı. Dolar/TL, 32'nin altına indikten sonra %1'lik bir düşüşle 32 sınırında işlem gördü. Euro/TL ise yüzde 1,5'lik bir düşüşle 34,44 seviyelerinde işlem gördü. BORSA MALİ ENDEKS BORSAYI TAŞIDI Borsa İstanbul'da bugün artıda kalan sektörler arasında banka, holding, ulaştırma ve spor öne çıktı. Çimento, gayrimenkul ve bilişim ise hafta başında en çok düşen sektörler oldu. Endeks ağırlığına göre bakıldığında, mali endeks yüzde 1'in üzerinde bir yükselişle borsayı taşırken, hizmetler yarım puanlık bir yükselişle destek sağladı. Sınai endeks ise yüzde 1,3'lük bir düşüşle borsayı baskılayan sektör oldu. Bugün BIST 100'de en çok kazandıran hisseler arasında KCHOL, EUPWR, SMRTG, GESAN ve YEOTK yer aldı. En çok düşen hisseler ise BOBET, IZENR, HEKTS, EUREN ve EKGYO olarak sıralandı. Günün en yüksek işlem hacmine sahip hisseleri ise ISCTR, EKGYO, YKBNK, AKBNK ve THYAO oldu.

BIST 100 Endeksi güne yükselişle başladı: Yüzde 0,61 artış Haber

BIST 100 Endeksi güne yükselişle başladı: Yüzde 0,61 artış

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, güne pozitif bir başlangıç yaparak yüzde 0,61'lik artışla 8.797,54 puandan açıldı. Güne alıcılı bir başlangıç yapan endeks, ilk işlemlerde alımların devam etmesiyle yüzde 1,5'in üzerinde değer artışına ulaşarak 8.900 puan bandına doğru hareket etmeye başladı. Dünkü işlemlerde ise BIST 100 endeksi, yüzde 1,31'lik bir gerileme yaşayarak günü 8.774,58 puandan tamamlamıştı. Dolar bazında ise endeks, 275 dolar bandına kadar gerilemişti. Dünkü işlemlerde BIST 100 endeksinde 13 hisse değer kazanırken, 85 hisse değer kaybetmişti. Günlük işlem hacmi 108,6 milyar TL olarak gerçekleşirken, toplam hacmin yüzde 61,8'ini oluşturdu. Borsa İstanbul'da güne alıcılı başlayan endekste, ilk saatte yükselişe destek veren sektörler arasında bilişim, teknoloji ve ulaştırma yer aldı. Güne ekside başlayan sektör bulunmazken, gayrimenkul, holding ve petrokimya yüzde 1'in altında bir yükselişle güne başladı. BIST 100 endeksindeki günlük hareketlilik yakından takip ediliyor. BIST 100'DE HAREKETLİ BAŞLANGIÇ: İŞTE GÜNE HIZLI BAŞLAYAN VE SATICILI OLAN HİSSELER Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne hızlı bir başlangıç yaptı. İşte güne pozitif ve satıcılı başlayan hisseler: Güne Pozitif Başlayanlar: ASTOR MIATK PENTA THYAO YEOTK Güne Satıcılı Başlayanlar: BERA FROTO BRYAT KARSN TOASO CCOLA Borsa İstanbul genelinde DOBUR ve LKMNH hisseleri güne tavan fiyatından başlarken, EUKYO, UFUK ve KERVN payları güne taban fiyatından başladı. Son günlerde dikkat çeken hisselerden DOBUR, brüt kâr marjıyla avantajlı bir konumda bulunurken, gelir büyümesi kaleminde ilk sıralarda yer alıyor. Ancak, InvestingPro'nun hisse hakkında yaptığı değerlendirme, hissenin aşırı değerli olduğuna işaret ederek adil değerin 80 TL seviyelerinde olduğunu belirtiyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne hafif yükselişle başladı Haber

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi güne hafif yükselişle başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 oranında kısıtlı bir yükselişle 9.351,44 puandan başladı. Ancak kısmi bir yükselişin ardından ilk işlemlerde satıcılı bir seyir öne çıktı ve endeks, yüzde 0,2'lik bir gerileme yaşayarak 9.310 puan bandında işlem görmeye başladı. Dünkü işlemlerde ise BIST 100, 9.400 seviyesindeki dirençle karşılaşarak günü yüzde 0,43 oranında düşüşle 9.334 puandan tamamlamıştı. Dün BIST 100'de 39 hisse değer kazanırken, 58 hisse değer kaybetti. Endeksin günlük işlem hacmi 133,2 milyar TL oldu ve toplam işlem hacminin yüzde 64,7'sini oluşturdu. Borsa İstanbul açılışında bilişim ve teknoloji sektörü bir kez daha öne çıkarken, her iki sektör de yüzde 2 bandında değer artışıyla başladı. Ancak sigorta, turizm ve iletişim sektörleri yüzde 1'e yakın düşüşle açılışta en çok gerileyen sektörler oldu. Dünkü düşüşle endeksi aşağı çeken bankalar ise bugün yatay bir başlangıç gerçekleştirdi. BIST 100'DE GÜNE HIZLI BAŞLAYAN VE SATICILI HİSSELER Güne Hızlı Başlayan Hisseler: KLSER KCAER MIATK BRYAT ASTOR Satıcılı Başlayan Hisseler: OTKAR AKCNS VESTL TTKOM BIOEN Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne farklı performans gösteren hisselerle başladı. Güne hızlı bir yükselişle başlayan bazı hisseler arasında KLSER, KCAER, MIATK, BRYAT, ve ASTOR yer alırken, satıcılı bir başlangıç yapan hisseler ise OTKAR, AKCNS, VESTL, TTKOM, ve BIOEN oldu. Bu hisselerin güne nasıl başladığı, yatırımcılar için günlük alım-satım stratejilerini belirlemede önemli bir referans olabilir. İlerleyen saatlerde piyasada yaşanabilecek gelişmelerle birlikte hisse senetlerinin performansında değişiklikler görülebilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.