TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİM'den dev GES yatırımı! 3 Yeni santralle karbon salımı 60 bin ton azalacak

BİM, Yozgat ve Mersin’de arazi üzeri, Ankara’da çatı üzeri olmak üzere üç yeni güneş enerjisi santralini devreye aldı. Yeni yatırımlarla birlikte toplam kurulu gücü 63 MW’a yükseltti ve yıllık karbon salımında 60 bin tonun üzerinde azalma sağlandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
BİM'den dev GES yatırımı! 3 Yeni santralle karbon salımı 60 bin ton azalacak

Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yatırımlarına devam eden BİM, Türkiye genelindeki güneş enerjisi santralleri (GES) yatırımlarını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Şirket, Yozgat ve Mersin'de arazi üzeri, Ankara'da ise çatı üzeri olmak üzere toplam 3 yeni GES yatırımını daha devreye aldı.

Bu yeni yatırımlarla birlikte BİM'in toplam GES proje sayısı 22'ye yükseldi. Toplam kurulu gücü 63 MW'a ulaşan GES yatırımları ile BİM, yıllık 60 bin tonun üzerinde karbon salımını azaltmayı hedefliyor.

BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu, GES yatırımları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, BİM'in sürdürülebilirlik yol haritası kapsamında etki odaklı sürdürülebilirlik hedeflerine kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti. Dortluoğlu, "Güneş enerjisi santralleri projemizi 2020 yılından bu yana sürdürüyoruz. Devreye aldığımız son yatırımlarımızla birlikte toplam GES proje sayısını 22'ye yükselttik. GES projelerimizin toplam yıllık elektrik üretim kapasitesi BİM'in elektrik ihtiyacının 'una ulaştı. 2025 yılı itibarıyla elektrik ihtiyacımızın %25'ini kendi yenilenebilir enerji yatırımlarımızdan karşılamayı hedefliyoruz." dedi.

BİM'in GES Yatırımları:

  • 2020 yılından beri devam eden GES yatırımları
  • Toplam 22 GES projesi
  • Toplam kurulu güç: 63 MW
  • Yıllık elektrik üretim kapasitesi: BİM'in elektrik ihtiyacının 'u
  • Yıllık karbon salımı azalması: 60 bin ton
  • 2025 yılı hedefi: Elektrik ihtiyacının %25'ini yenilenebilir enerjiden karşılamak

BİM HAKKINDA:

BİM, Türkiye'nin en büyük perakende zincirilerinden biridir. 1995 yılında kurulan BİM, Türkiye genelinde 8.000'den fazla mağazaya sahiptir. BİM, uygun fiyatlı ve kaliteli ürünler sunarak geniş bir müşteri kitlesine hitap etmektedir. Şirket, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda da yatırımlar yapmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.