TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Seçer, Ana Konteyner Limanı konusunda hükümetten açıklama bekliyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin için planlanan Ana Konteyner Limanı'nın Adana’da yapılacak olmasını eleştirerek, bu konuda hükümet yetkililerinden açıklama beklediğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 14:32
Kaynak: İBRAHİM BAYSAL
Başkan Seçer, Ana Konteyner Limanı konusunda hükümetten açıklama bekliyor

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in, Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisinin onaylandığını açıklaması Adana iş dünyasında sevinçle karşılanmıştı. Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, Adana Hacı Sabancı organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü ve diğer bazı iş dünyasının temsilcileri, Adana Ana Konteyner Limanı'nın bölgenin çehresini değiştirecek en önemli yatırımların başında olacağını ifade etmişti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin için planlanan Ana Konteyner Limanı'nın Adana’da yapılacak olmasını eleştirerek, bu konuda hükümet yetkililerinden açıklama beklediğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mersin’de yapılması planlanan ve kent tarafından yıllardır beklenen Ana Konteyner Limanı’nın Adana’da yapılmaya karar verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Mersin’in hak ettiği yatırımın Mersin’e yapılmasını arzu ettiklerini belirten Seçer, “Mersinli olarak bunu istememiz doğaldır ama bir de gerçeklik var; o da Mersin’in bir liman kenti hüviyetinde olmasıdır. Bu kadar altyapısı, tarihsel birikimi olan bir şehre ana konteyner limanı planlanmasından doğal hiçbir şey olamaz” ifadelerine yer verdi.

Ana Konteyner Limanı ile ilgili çalışmalar başladığında, devletin ilgili kurumları tarafından hazırlanan fizibilite raporlarında Mersin’le ilgili birçok kriterin bu raporlarda yer aldığını da hatırlatan Seçer, “Bu raporlardan sonuç almak için belli faktörlerin bir arada olması ve olumlu olması lazım. Ve olumlu bir sonuç çıktığı için burada süreç devam ettirildi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alındı. Biz bu anlamda bu yatırımın buraya yapılmasını bekliyorduk ve bunun da gerekliliğini her fırsatta dile getiriyorduk” diye konuştu.

Mersin’in Doğu Akdeniz’in en önemli kenti olduğunun altını çizen Seçer,  “Buradan dünyaya açılan kapısınız. Ana Konteyner Limanı demek; Ortadoğu’dan Kafkasya’ya kadar bütün bir bölgenin yükünün varış noktası, buradan dünyaya dağıtım noktası ya da dünyadan gelen yüklerin diğer noktalara ulaşmasını sağlayan deniz ticaretinde bir merkez üssü demek. Ana Konteyner Limanı Mersin’e böyle bir hüviyet kazandıracaktı” dedi.

Adana’ya ve diğer bölgelere yatırım yapılmasına asla karşı olmadıklarının altını çizen Seçer, karşı oldukları konunun yıllardır bu konuda kamuoyunun hazırlandığı, beklediği ve umut ettiği önemli bir yatırımın altyapısı uygun olan kentten vazgeçilip başka bir tarafa yapılacak olması olduğunu ifade ederek, bu konuda hükümet yetkililerinden bir açıklama beklediklerini belirtti.

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.