TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz’de av sezonunun başlaması, balık fiyatlarını düşürecek

Akdeniz'e kıyısı olan Mersin, Adana ve Hatay'daki balıkçılar, yeni avlanma sezonu “Vira bismillah” diyerek açtı. Ege, Marmara ve Karadeniz'den sonra denize açılan balıkçılar, ilk avlanma günün tamamlayarak karaya balık dolu sepetlerle döndü. Akdeniz’de avlanma sezonun başlamasıyla, balık fiyatlarının düşeceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2024 09:23
Muhabir: İBRAHİM BAYSAL
Akdeniz’de av sezonunun başlaması, balık fiyatlarını düşürecek

Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'nin su ürünleri kaynaklarının korunması amacıyla 15 Nisan 2023 tarihinde başlayan avlanma yasağı, Ege, Marmara ve Karadeniz'de 1 Eylül itibariyle sona erdi. Akdeniz'deki balıkçılar da, denize kıyısı olan diğer yerleşim bölgelerinde olduğu gibi demir alarak avlanmaya çıktı.

Mersin, Adana ve Hatay'daki balıkçılar yeni avlanma sezonu için özenle bakım ve onarımını yaptıkları tekneleriyle çıktıkları ilk avlanma gününde, sepetlerini balıkla doldurdu. "Bereketli bir dönem" dileğiyle açıldıkları denizden avladıkları balıkları kooperatifler aracılığıyla balıkçı pazarlarına gönderen kaptanlar, fiyatların düşeceği mesajı verdi.

Balıkçı Orhan Acar, sabırsızlıkla bekledikleri avlanma sezonun bereketli geçmesini beklediklerini ifade ederek, "Tezgâhların balıkla dolması, fiyatların haliyle düşmesinde rol oynayacak. Tezgâhlar balık dolacak, vatandaşlar bol bol balık yiyecek" dedi.

Balık takvimine göre ürün alın önerisi

Beslenme açısından son derece önemli olan, A ve D vitamini deposu balığın haftada 5 öğün tüketilmesi gerektiği ifade edildi. Balığın, avlanma zamanı, beslenme, yumurtlama ve su sıcaklığı ile tuz oranının dikkate alınarak hazırlanan takvime göre tüketilmesinde yarar olduğu bilgisi veren uzmanlar, şu bilgileri verdi:

“Balık takvimine göre, levrek, çipura, palamut, sardalya, barbun, mercan ve lüfer gibi balıklar, eylül ayında sofralara lezzet katacak balıklar arasında yer alıyor. Yılın 12 ayına göre hazırlanan balık takvimi, Karadeniz, Ege, Akdeniz, Marmara ve boğazlarda tutulan deniz ürünlerinin en iyi ve lezzetli, yenilebilecek, lezzetsiz ve yenilmeyecek zamanları konusunda tüketicilere bilgi veriyor."

Kaynak: İBRAHİM BAYSAL

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.