TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti, Emeklilere yönelik yeni destek programlarını masaya yatırıyor: 'Emekli Kart' yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü ‘emekliler yılı’ ilan etmesinin ardından, milyonlarca emekliyi refah düzeyini artırmak için alınacak önlemler merak konusu oldu. Seçim öncesinde seyyanen zam ihtimalleri gündemdeyken, emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olanlar için yeni bir destek formülü masaya yatırıldı. 10 bin lira ve altı maaş alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere 'emekli kartı' verilerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek. İşte detaylar:

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
AK Parti, Emeklilere yönelik yeni destek programlarını masaya yatırıyor: 'Emekli Kart' yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024’ü ‘emekliler yılı’ ilan etmesinin ardından, milyonlarca emekliyi refah düzeyini artırmak için alınacak önlemler merak konusu oldu. Seçim öncesinde seyyanen zam ihtimalleri gündemdeyken, emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olanlar için yeni bir destek formülü masaya yatırıldı.

emekli kartı

AK Parti'nin, başta en düşük emekli aylığı alanlar olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalıştığı öğrenildi. Türkiye gazetesinin haberine göre, emeklilere doğal gaz, elektrik ve gıda yardımı için 'Emekli Kartı' verilmesi planlanıyor. Bu desteklerin Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabileceği belirtiliyor.

emekliler kartı

AK Parti ve hükümet yetkilileri, seçim çalışmaları sırasında en fazla karşılaşılan problem olan hayat pahalılığı ve emeklilerin durumuna yönelik yeni adımların atılması gerektiğini tartıştı. Bu kapsamda, en düşük emekli aylığı alanlara doğalgaz, elektrik ve gıda yardımı adı altında destek verilmesi önerisi gündeme geldi. 10 bin lira ve altı maaş alan ve başka bir geliri olmayan emeklilere 'emekli kartı' verilerek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından para yüklenecek.

emekli

AK Parti kurmayları, ilerleyen süreçte benzer bir uygulamanın sadece asgari ücret geliri olan ailelere de yapılacağını belirtti. Özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesi planlanıyor. Şu anda dar gelirli hanelere yıllık bin 500 ile 3 bin 500 lira arasında değişen doğalgaz tüketim desteği ve hanedeki kişi sayısına göre 130 ile 260 lira arasında elektrik desteği sağlanıyor.

emekli

Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabiliyor. Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, ailelere ayrıca 850-1.250 lira arasında destek sağlanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.