TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afetlerden etkilenen 18 il için ''Yerinde Dönüşüm'' desteği devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, afetlerden etkilenen 18 ilde ‘Yerinde Dönüşüm’ desteğiyle vatandaşların yeni ev ve iş yerlerine kavuşmasını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2024 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2024 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
Afetlerden etkilenen 18 il için ''Yerinde Dönüşüm'' desteği devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, afetlerden etkilenen 18 ildeYerinde Dönüşüm’ desteğiyle vatandaşların yeni ev ve iş yerlerine kavuşmasını sağlıyor.

Aktif Başvurular ve Yüz Yüze Görüşmeler

e-Devlet üzerinden bugüne kadar 255 bin aktif başvuru alındı. Yerinde Dönüşüm ofislerinde 125 bin afetzede ile yüz yüze görüşme yapıldı. Bu destekle birlikte, 45 bin konut ve iş yerinin inşasına başlandı.

Hibe ve Kredi Destekleri

Afetzedelere yönelik olarak, konutlar için 750 bin lira hibe ve 750 bin lira kredi sağlanırken, iş yerlerine 400 bin lira hibe ve 400 bin lira kredi desteği verilmektedir. Ayrıca, proje hazırlığı sürecinde vatandaşlara 40 bin lira proje desteği sunuluyor. Ahırlı konutlar için de benzer destekler mevcut.

Vergi ve Harç Muafiyetleri

Yerinde Dönüşüm ile evini ve iş yerini yenileyenler için vergi ve harçlardan muafiyetler sunuluyor. Evini yeniden yaptıranlar, ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içinde başvuru yaparak bu destekten faydalanabiliyor.

Ödeme Aşamaları

Ödemeler, tamamlanma aşamasına göre yapılmaktadır. Yapı ruhsatı alındığında, konutlar için hibe ve kredi desteğinin ilk ödemesi 190 bin lira, iş yerleri için ise 120 bin lira olarak belirlenmiştir. Su basman seviyesine gelindiğinde, konutlar için 450 bin lira, iş yerleri için 240 bin lira ödeniyor. Kaba inşaat bitirildiğinde ve iskan alındığında da benzer ödeme planları geçerli olacak.

yerinde dönüşüm desteği

yerinde dönüşüm desteği

Bu desteklerle, deprem bölgesindeki vatandaşların yeni yaşam alanlarına kavuşması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.