TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana'da konut fırsatçılığına Ticaret Bakanlığı'ndan ceza

Konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş haberlerinin ardından, Adana'da faaliyet gösteren bir emlak işletmesi bir gecede konutun fiyatını 1.750.000 TL'ye yükseltti, 7.250.000 TL olan konut böylelikle 9.000.000 TL oldu. Bu durumu tespit eden Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat yapan işletmeye 100 bin TL ceza keserek fahiş fiyat artışını engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
Adana'da konut fırsatçılığına Ticaret Bakanlığı'ndan ceza

Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda, fırsatçılık yapanlara karşı müsamaha gösterilmeyeceğini net bir dille ifade etti. Son günlerde bankaların konut kredisi faiz oranlarında beklenen düşüş haberlerinin ardından, bir emlak ilanında yapılan fahiş fiyat artışı protestoları alevlendi. Adana'da faaliyet gösteren bir emlak işletmesinin, bir evin fiyatını 7.250.000 TL'den 9.000.000 TL'ye yükselttiği tespit edilince, bu işletmeye 100.000 TL idari para cezası verildi.

adana konut fiyatları

Konut kredisi fsiz oranları düşünce, bir gecede konutun fiyatını 1.750.000 TL'ye yükseltti

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerindeki düşüş küresel haberlerin ardından fırsatçılar harekete geçti. Adana'da bir emlak işletmesi, faiz indirimi ile satışta olan bir evin fiyatını bir günde 1 milyon 750 bin TL artırdı. Sosyal şartlarda bu duruma büyük tepki veriliyor. Tepkilerin büyümesiyle devreye alma Ticaret Bakanlığı'na girdi ve gerekli incelemeler başlatıldı.

konut kredisi faiz oranı

Ticaret Bakanlığı fırsatçılara göz açtırılmıyor

Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda, fiyat artışı sağlayan fiyat artışının Adana'da faaliyet gösterdiği tespit edildi. Bakanlık, bu fahiş artışı yapan işletmeye 100.000 TL'lik idari para cezası verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, "Ticaret Bakanlığı olarak fırsatçılığa asla başvurulmayacak" diyerek, tüketicilerin muaf tutulmasına karşı taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.