TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yusuf Dikeç sınav sorusu oldu

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yetenek sınavında, atış pozisyonuyla tüm dünyada tanınan milli sporcu Yusuf Dikeç'in sınav sorusu olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2024 11:26
Kaynak: İHA
Yusuf Dikeç sınav sorusu oldu

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bu yılki yetenek sınavında, adaylardan 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atıcılık dalında ekipman kullanmadan ve eli cebinde atış yapan Yusuf Dikeç’in mekanik olarak çizimini yapmaları istendi. Sınavın ilk oturumunda, masaya konulan objelerin çizimleri yapılırken, ikinci oturumda ise Yusuf Dikeç’in portresinin yarısının mekanik yani robot mantığıyla çizilmesi istendi.

EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, sınavla ilgili yaptığı açıklamada, “Güzel Sanatlar Fakültesi yetenek sınavımız başladı. Sınava 250'ye yakın başvuru yapıldı ve başvuranların büyük bir kısmı sınava girdi. Sınavda öğrencilerimizin hem yeteneklerini hem de günlük olayları nasıl takip edebildiklerini, çevrelerini ne kadar algılayıp algılamadıklarını değerlendiren sorularımız var” dedi.

Yusuf Dikeç Sorusu

Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, Yusuf Dikeç’e özel bir parantez açarak, “Sınavda Yusuf Dikeç’in yüzünün bir tarafının mekanik yani robot mantığıyla çizimini yapacaklar. Yusuf Dikeç tüm dünyada popüler olmuş bir isim ve Türkiye'yi en doğru şekilde temsil ettiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

yusuf dikeç sınav sorusu

EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, sınav alanını ziyaret ederek sınavda bulunan öğrencilere başarılar diledi ve sınavın başarılı bir şekilde geçmesini temenni etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.