TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS tercih sonuçları için geri sayım: LGS lise yerleştirme sonuçları açıklandı mı, saat kaçta, ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçları heyecanla bekleniyor. 28 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen tercih işlemlerinin ardından, milyonlarca öğrenci ve veli sonuçların açıklanmasını bekliyor. Peki, LGS lise yerleştirme sonuçları açıklandı mı, saat kaçta, ne zaman açıklanacak?

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
LGS tercih sonuçları için geri sayım: LGS lise yerleştirme sonuçları açıklandı mı, saat kaçta, ne zaman açıklanacak?

LGS tercih sonuçları için geri sayım hızla devam ediyor. 28 Haziran-17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen LGS tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından, milyonlarca öğrenci ve veli, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan son dakika açıklamasını bekliyor.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercihler 17 Temmuz 2024 tarihinde sona erdi. LGS kapsamındaki merkezi sınavla öğrenci alacak okulların bu yılki kontenjanları ve geçen seneki yüzdelik dilimleri, e-Okul sistemi üzerinden açıklandı. 2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu MEB tarafından yayımlandı. Takvimde yer alan bilgilere göre, LGS tercih sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları, MEB'in resmi internet adresi üzerinden duyurulacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere, mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla yerleştirme sonuçları bildirilecek. Sonuçlar, öğrencilerin kayıt yaptıkları okul bilgilerini içerecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.