TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

LGS ikinci nakil başvuruları için son gün

Liselere geçiş sürecinde önemli bir adım olan ikinci nakil başvuruları için son gün. Öğrenciler ve veliler için ayrıntılar haberimizde....

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2024 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2024 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
LGS ikinci nakil başvuruları için son gün

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvime göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil tercihleri için bugün, 2 Ağustos, son gün. Öğrenciler ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden yaptıkları başvurularla tercih listelerini tamamlamış oldu.

İKİNCİ NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İkinci nakil sonuçları, 5 Ağustos'ta ilan edilecek. Bu tarihten sonra öğrenciler, yerleştikleri okulları öğrenebilecekler.

ÜÇÜNCÜ NAKİL SÜRECİ

İkinci nakil döneminde yerleşemeyen öğrenciler için umutlar tükenmiş değil. Milli Eğitim Bakanlığı, üçüncü bir nakil süreci başlatacak. 6-14 Ağustos tarihleri arasında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler başvurabilecek. Bu süreçte başvurular, il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından alınacak.

YATILILIK BAŞVURULARI

Öğrenciler ve veliler, yatılılık başvurularını da unutmamalı. Okul ve kurumlar, yatılılık başvurularını 19-23 Ağustos tarihleri arasında alacak. Yatılılık yerleştirme sonuçları ise 26 Ağustos'ta ilan edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.