TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

The Times: İsrail'in İran'a misilleme saldırısı, sızdırılan belgeler nedeniyle gecikti

The Times gazetesinin haberine göre, sızdırılan ABD istihbarat belgeleri, İsrail'in İran'a yönelik misilleme saldırısının gecikmesine yol açtı. Belgelerde hedeflerin isimleri yer almasa da, ayrıntılar İran'ın saldırı stratejilerini anlamasını kolaylaştırabilir.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
The Times: İsrail'in İran'a misilleme saldırısı, sızdırılan belgeler nedeniyle gecikti

Birleşik Krallık merkezli The Times gazetesi, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkiliye dayandırdığı haberinde, sızdırılan belgelerin bazı stratejilerin değiştirilmesi gerekliliğini doğurduğunu belirtti. Bu durum, İsrail’in İran’a karşı planladığı misilleme saldırısının ertelenmesine neden oldu.

FBI SORUŞTURMA BAŞLATTI

İsrail’in İran’a yönelik saldırı hazırlıkları ile ilgili ABD istihbarat belgelerinin sızdırılması sonrası Federal Soruşturma Bürosu (FBI) soruşturma başlattı. Söz konusu belgelerin sızdırılıp sızdırılmadığı veya bilgisayar korsanları tarafından mı ele geçirildiği henüz netlik kazanmadı. Ancak bu sızıntının, İsrail’in İran’a karşı planladığı misilleme saldırısını geciktirdiği ifade edildi.

SIZDIRILAN BELGELERDEKİ AYRINTILAR

İsrailli yetkili, sızdırılan belgelerde muhtemel hedeflerin isimlerinin verilmediğini, ancak belgelerdeki ayrıntıların İran’ın belirli saldırı modellerini anlamasına yardımcı olabileceğini kaydetti. Haberde, İsrail'in alternatif bir plan geliştirdiği, ancak bu planı uygulamadan önce saldırılarını sürdürdüğü vurgulandı.

SALDIRILAR GECİKTİ, MİSİLLEME OLACAK

Yetkili, “Belgelerin sızdırılması bazı stratejilerin değiştirilmesi ihtiyacı nedeniyle saldırıyı geciktirdi. Bir misilleme olacak ama bu olması gerekenden daha uzun sürdü” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA YAYILMIŞTI

İsrail'in İran'a saldırı planlarını içeren ABD’ye ait gizli istihbarat belgeleri, 18 Ekim’de sosyal medya üzerinden yayımlanmıştı. Bu gelişme, uluslararası arenada dikkat çekici bir tartışma başlattı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.