TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov, Fransa'da havalimanında gözaltına alındı. Durov'un, Telegram'ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı iddiasıyla gözaltına alındığı belirtiliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, durumu netleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı. Azerbaycan'dan özel jetiyle Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'na iniş yaptığı sırada gözaltına alınan Durov'un, Telegram'ın suç amaçlı kullanımını engellemek için yeterli adımlar atmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı olduğu iddia ediliyor.

Mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, 39 yaşında olmasına rağmen dünyanın en genç milyarderlerinden biri olarak biliniyor. Rusya'nın popüler sosyal medya sitesi VK'nın da kurucusu olan Durov, 2014'te Rusya'yı terk ederek farklı ülkelere yerleşmişti. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlıklarına sahip olan Durov'un yaklaşık 15 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor.

TELEGRAM'IN SUÇ AMAÇLI KULLANIMI İDDİALARI

Durov'un gözaltına alınma nedeni olarak, Telegram'ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı iddiası öne sürüldü. Fransa makamları, Telegram'ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk istismarı ve dolandırıcılık gibi suçlarda kullanıldığına dair şikayetler almıştı.

RUSYA'DAN TEPKİ

Durov'un gözaltına alınması, Rusya'da da büyük yankı uyandırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin, Rusya'nın Telegram'a 2018'de erişim engeli getirmesine tepki gösterdiğini hatırlatarak, "Sizce bu sefer Paris'e çağrıda bulunarak Durov'un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?" ifadesini kullandı. Rusya'nın Paris Büyükelçiliği de Durov'un temsilcilerinin elçilikle henüz temas kurmadığını ancak durumun takip edildiğini belirtti.

DUROV KİMDİR?

Pavel Durov, teknoloji dünyasının en dikkat çeken isimlerinden biri. Genç yaşta kurduğu şirketlerle milyarlarca dolarlık bir servet kazanan Durov, aynı zamanda gizlilik savunucusu olarak da tanınıyor. Telegram'ı kurarken de kullanıcıların gizliliğine büyük önem verdiğini belirtmişti.

TELEGRAM'IN POPÜLERLİĞİ

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından biri olan Telegram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyonu aşmıştı. Uygulama, özellikle güvenliği ve gizliliği önemseyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.