TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Telegram

İLKHABER-Gazetesi - Telegram haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Telegram haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

İçişleri Bakanı Yerlikaya:  Discord ve Telegram'da uygunsuz paylaşım yapan 2 çocuğun ifadeleri alınacak Haber

İçişleri Bakanı Yerlikaya:  Discord ve Telegram'da uygunsuz paylaşım yapan 2 çocuğun ifadeleri alınacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları Telegram ve Discord'da suç unsuru içerikli paylaşımlar yapan iki çocuğun İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince muhafaza altına alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, çocukların ifadelerinin psikolog eşliğinde cumhuriyet savcısı tarafından alınacağını belirtti. TELEGRAM VE DİSCORD'DA UYGUNSUZ PAYLAŞIMLAR TESPİT EDİLDİ Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Discord platformunda suç unsuru taşıyan videolar düzenleyen B.T. adlı çocuğun, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından tespit edildiğini açıkladı. Aynı zamanda, Telegram'da "Hz Ebu Cehil" isimli grupta, çocuk müstehcenliği ve dini değerlere hakaret gibi içerikler paylaşan A.D.C. adlı çocuğun da muhafaza altına alındığını duyurdu. PSİKOLOG EŞLİĞİNDE İFADE ALINACAK Bakan Yerlikaya, bu tür suçlara karışan çocukların ifadelerinin psikolog eşliğinde alınacağını belirterek, adli sürecin hassas bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Bu kapsamda hem çocukların hem de toplumun güvenliği için gerekli adımların atılacağını vurguladı. "SİBER ZORBALARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ" Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milli ve manevi değerlerimizi aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz."

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı Haber

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Fransa'da gözaltına alındı

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı. Azerbaycan'dan özel jetiyle Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'na iniş yaptığı sırada gözaltına alınan Durov'un, Telegram'ın suç amaçlı kullanımını engellemek için yeterli adımlar atmadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı olduğu iddia ediliyor. Mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, 39 yaşında olmasına rağmen dünyanın en genç milyarderlerinden biri olarak biliniyor. Rusya'nın popüler sosyal medya sitesi VK'nın da kurucusu olan Durov, 2014'te Rusya'yı terk ederek farklı ülkelere yerleşmişti. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlıklarına sahip olan Durov'un yaklaşık 15 milyar dolarlık bir servete sahip olduğu tahmin ediliyor. TELEGRAM'IN SUÇ AMAÇLI KULLANIMI İDDİALARI Durov'un gözaltına alınma nedeni olarak, Telegram'ın suç amaçlı kullanımını önlemek için gerekli adımları atmadığı iddiası öne sürüldü. Fransa makamları, Telegram'ın uyuşturucu kaçakçılığı, çocuk istismarı ve dolandırıcılık gibi suçlarda kullanıldığına dair şikayetler almıştı. RUSYA'DAN TEPKİ Durov'un gözaltına alınması, Rusya'da da büyük yankı uyandırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Batılı sivil toplum örgütlerinin, Rusya'nın Telegram'a 2018'de erişim engeli getirmesine tepki gösterdiğini hatırlatarak, "Sizce bu sefer Paris'e çağrıda bulunarak Durov'un serbest bırakılmasını talep edecekler mi yoksa dillerini mi yutacaklar?" ifadesini kullandı. Rusya'nın Paris Büyükelçiliği de Durov'un temsilcilerinin elçilikle henüz temas kurmadığını ancak durumun takip edildiğini belirtti. DUROV KİMDİR? Pavel Durov, teknoloji dünyasının en dikkat çeken isimlerinden biri. Genç yaşta kurduğu şirketlerle milyarlarca dolarlık bir servet kazanan Durov, aynı zamanda gizlilik savunucusu olarak da tanınıyor. Telegram'ı kurarken de kullanıcıların gizliliğine büyük önem verdiğini belirtmişti. TELEGRAM'IN POPÜLERLİĞİ Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından biri olan Telegram'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 900 milyonu aşmıştı. Uygulama, özellikle güvenliği ve gizliliği önemseyen kullanıcılar tarafından tercih ediliyor.

Telegram'da siber suçlar yüzde 53 arttı Haber

Telegram'da siber suçlar yüzde 53 arttı

Telegram'ın artan popülaritesi ve güvenli platform imajı, platformu siber suçlular için cazip bir hale getiriyor. Kaspersky Dijital Ayak İzi İstihbarat ekibi tarafından yapılan bir araştırma, Telegram'da faaliyet gösteren siber suçluların sayısında ve aktivitelerinde son bir yıl içinde %53 artış olduğunu ortaya koydu. Bu gölge kanallar ve gruplar, dolandırıcılık planları paylaşmak, sızdırılmış veri tabanları dağıtmak ve para çekme, sahte belge düzenleme, hizmet olarak DDoS saldırıları ve diğer suç hizmetlerini satmak için kullanılıyor. SİBER SUÇLULAR NEDEN TELEGRAM'I TERCİH EDİYOR? Kaspersky'den Alexey Bannikov, bu eğilimin arkasındaki faktörleri şu şekilde açıklıyor: Yüksek Kullanıcı Tabanı: Telegram'ın 900 milyon aylık kullanıcısıyla, siber suçlular için geniş bir hedef kitle sunuyor. Algılanan Güvenlik: Telegram, kullanıcı verisi toplamadığını ve diğer platformlardan daha güvenli olduğunu savunuyor. Bu durum, siber suçlulara cezasız kalma hissi veriyor. Kolay Erişim: Telegram'da bir hesap oluşturmak ve suç topluluklarına katılmak oldukça basit. TELEGRAM'DA DOLANDIRICILIK RİSKLERİ ARTIYOR Telegram'daki siber suçlular, dark web forumlarındakilere kıyasla daha az teknik bilgiye sahip olma eğilimindedir. Bu durum, platformda dolandırıcılık ve sahtecilik riskini artırıyor. Ek olarak, Telegram'ın itibar sistemi eksikliği, bazı kullanıcıların dolandırıcılar tarafından aldatılmasına yol açabiliyor.

Telegram; dijital korsanlarının yeni üssü Haber

Telegram; dijital korsanlarının yeni üssü

EMRE EKİCİ– Özel Haber ADANA (İLKHABER) – Kimlik avı kitleri satın almak veya satmak, kimlik avının nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi edinmek veya yalnızca gönüllü olarak mücadeleye katılmak istiyorsanız, yapabileceğiniz en iyi şey Telegram gruplarını keşfetmektir. Bu, popüler şifreli anlık mesajlaşma platformunun bu özel siber suçlu grubu için oldukça üreme alanı haline geldiğini iddia eden siber güvenlik araştırmacısı Kaspersky'nin yeni bir raporuna göre. Araştırmacılar, şu anda, bilgisayar korsanlarının, yeni girenlerin kimlik avı sayfaları oluşturmasına ve popüler markalar gibi davranmasına olanak tanıyan önceden paketlenmiş araçlarla birlikte ücretsiz kimlik avı kitleri sunduğu Telegram gruplarının bulunabileceğini söylüyor. Ücretsiz kimlik avı kiti içeriklerinin paylaşıldığı gruplar ve otomatik kimlik avı sayfası oluşturma da bulunuyor. Ayrıca, bir siber suç meraklısı Telegram'a gidebilir ve özelleştirilebilir arayüzler, bot önleme sistemleri, coğrafi engelleme, URL şifreleme ve sosyal mühendislik öğeleri içeren premium sayfalar bulabilir. Ancak, bu premium hizmetler için 10 ila 300 ABD Doları arasında ödemeler gerçekleşiyor. Ayrıca 2022'de kimlik avı saldırılarında bir önceki yıla göre %569'luk bir artış olduğu belirtiliyor . Kimlik bilgileri hırsızlığıyla ilgili raporlar da geçen yıl %478 arttı. Siber alanda kendi özgürce hareket eden dijital hackerlar artık daha fazla suç işleyebilir bir hale geldi. Finans, e-ticaret, enerji, telekomünikasyon, perakende gibi birçok farklı sektörden şirketlerin önlem almaya çalıştığını görürken bir yandan da “yemek sepeti” gibi uygulamalardan milyonlarca kimlik bilgisinin çalındığı durumlarla karşılaştık. İşletmeler, öncelikle çalışanlarını siber suçlar konusunda eğitmek için çaba harcıyorlar. Bunun yanı sıra güçlü şifreler kullanmaya, yazılım ve donanım güncellemelerini yapmaya ve güvenli internet bağlantıları kullanmak gibi önlemler alarak siber suçlara karşı korunmak için etki oluşturmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.