TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin, Moğolistan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi: UCM üyesi bir ülkeye ilk ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından çıkarılan tutuklama emrine rağmen Moğolistan’a geldi. Bu, UCM üyesi bir ülkeye yönelik ilk ziyareti oldu ve uluslararası toplumda geniş yankı uyandırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
Putin, Moğolistan’a resmi ziyaret gerçekleştirdi: UCM üyesi bir ülkeye ilk ziyareti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz yıl Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında çıkarılan tutuklama emrine rağmen Moğolistan’a resmi bir ziyarette bulundu. UCM üyesi olan Moğolistan’a yaptığı bu ziyaret, tutuklama emrinin ardından bir UCM üyesi ülkeye gerçekleştirdiği ilk seyahat olarak dikkat çekti. Putin, akşam saatlerinde başkent Ulan Batur’a iniş yaptı.

UKRAYNA VE UCM'DEN TEPKİLER

Ukrayna hükümeti, Moğol yetkililere UCM kararını uygulama çağrısında bulunurken, Uluslararası Ceza Mahkemesi de geçtiğimiz hafta üyelerinin suçlanan kişileri gözaltına almakla yükümlü olduğunu yineledi. Kremlin ise Putin’in bu ziyaret sırasında tutuklanmasından endişe duymadıklarını belirtti.

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ’NDEN AÇIKLAMA

Uluslararası Af Örgütü Moğolistan İcra Direktörü Altantuya Batdorj, Putin’in ziyaretini eleştirerek, "Başkan Putin bir adalet kaçağıdır. UCM üyesi bir ülkeye yapılacak ve tutuklamayla sonuçlanmayacak her seyahat, Başkan Putin'in mevcut hareket tarzını teşvik edecek ve UCM'nin çalışmalarını baltalamaya yönelik stratejik bir çabanın parçası olarak görülmelidir" dedi.

UCM’NİN TUTUKLAMA EMRİ VE SUÇLAMALAR

UCM, geçtiğimiz yıl Putin hakkında tutuklama emri çıkarmıştı. Rus lider, yüzlerce çocuğu Ukrayna'dan Rusya’ya yasadışı yollarla kaçırdığı gerekçesiyle savaş suçu işlemekle suçlanıyor. Moğolistan’a gerçekleştirdiği bu ziyaret, uluslararası hukukun uygulanması konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.