TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lübnan'dan İsrail'e roket saldırısı: 82 roket fırlatıldı

Lübnan'dan İsrail topraklarına yapılan roket saldırılarında en az 82 roket fırlatıldı, Nehariya kentinde 4 kişi yaralandı. Hizbullah, roketlerin büyük bir kısmının etkisiz hale getirildiğini belirtse de, saldırılar halk arasında tedirginliğe yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 13:29
Kaynak: İHA
Lübnan'dan İsrail'e roket saldırısı: 82 roket fırlatıldı

Lübnan’dan İsrail topraklarına yönelik gerçekleştirilen roket saldırıları, bölgedeki gerginliği artırmaya devam ediyor. Hizbullah, sabah saatlerinden itibaren İsrail’in çeşitli bölgelerine en az 82 roket fırlatıldığını duyurdu. Bu saldırılardan en çok etkilenen yerlerden biri olan Nehariya kentinde 4 kişi yaralandı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), fırlatılan roketlerin büyük bir kısmının etkisiz hale getirildiğini belirtse de, bölgedeki sirenlerin çalması ve artan güvenlik önlemleri, halkta endişeye neden oldu. Saldırılarla ilgili detaylar ve yaralanmaların durumu, yerel kaynaklar tarafından aktarıldı.

Hizbullah'ın saldırıları devam ediyor

Lübnan'dan İsrail topraklarına en az 82 roket fırlatıldığı bildirildi. Hizbullah, sabah saatlerinden itibaren İsrail'in farklı bölgelerine yönelik roket saldırıları gerçekleştirdi.

Nehariya'da yaralanmalar meydana geldi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah'ın kuzeydeki Safed şehrine 30 roket fırlattığı belirtildi. Açıklamada, bu roketlerin büyük bir kısmının etkisiz hale getirildiği ve yaralanma veya büyük hasar bildirilmediği kaydedildi. Bununla birlikte, Hizbullah'ın Nehariya kentine 50 roket fırlattığı ve bu saldırıda 4 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaralananlardan ikisinin durumunun orta dereceli olduğu, diğerlerinin ise hafif yaralandığı belirtildi.

Akka'da durum sakin

Akka şehrine fırlatılan 2 roketin açık bir araziye düştüğü ve burada da herhangi bir yaralanmanın olmadığı ifade edildi. Roket saldırıları nedeniyle Nehariya'nın güneyindeki sanayi bölgesinde sirenler çaldığı öğrenildi. Yerel kaynaklar, Nehariya'ya düşen bir roketin Netiv Hashayara yerleşim bölgesindeki bir eve isabet ettiğini, ancak bu durumda da yaralanma olmadığını aktardı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.