TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kremlin, Wagner'i dağıtarak kontrol altına aldı

BBC'nin haberine göre Kremlin, Rusya'nın paralı asker şirketi Wagner Grubu'nu tamamen kontrolü altına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
Kremlin, Wagner'i dağıtarak kontrol altına aldı

Birleşik Krallık'ın kamu yayıncısı BBC'nin haberine göre, Moskova'nın, etkili bir şekilde Wagner Grubu'nu dağıtarak kendi kontrolü altına aldığı ifade edildi.

WAGNER GRUBU'NUN YENİ DURUMU

Birleşmiş Milletler Paralı Askerlerin Kullanımına İlişkin Çalışma Grubu üyesi Sorcha MacLeod, Wagner Grubu'nun artık eski biçimiyle var olmadığını ve Rus devletinin farklı birimlerine dağıldığını belirtti. Bu durum, grup üzerinde tek bir kontrol merkezi olmadığı anlamına geliyor.

RUSYA'NIN JEOPOLİTİK STRATEJİSİ

Wagner Grubu'nun Rusya için stratejik önemine vurgu yapan MacLeod, grupların Rusya'nın jeopolitik ve ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla kullanıldığını söyledi.

BBC'nin aktardığına göre, bazı Wagner birlikleri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bağlı olarak hareket eden Rusya Ulusal Muhafızları'na katılmış durumda. Ayrıca Afrika'daki Wagner savaşçıları da Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Afrika Kolordusu bünyesinde görev yapıyor.

Ruslan Trad, Wagner'in artık Afrika Kolordusu olarak faaliyet gösterdiğini ve Rusya'nın jeopolitik hedeflerini desteklediğini belirterek, grupların ticaret yollarını koruma, yaptırımları aşma girişimleri ve yerel yönetimlere destek sağlama gibi görevleri üstlendiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.