TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Putin

İLKHABER-Gazetesi - Putin haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Putin haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Putin'den Güney Kore'ye uyarı: Ukrayna'ya silah desteği hata olur Haber

Putin'den Güney Kore'ye uyarı: Ukrayna'ya silah desteği hata olur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Kore'yi Ukrayna'ya verdiği silah desteği nedeniyle uyararak, “Seul'un Kiev'e silah sağlaması bir hata olur. Rusya, Güney Kore yönetimini pek memnun etmeyecek kararlar alarak karşılık verebilir” dedi. Putin, Vietnam’ın başkenti Hanoi’de düzenlediği basın toplantısında bu açıklamayı yaptı. KUZEY KORE'YE SİLAH TEDARİKİ: Putin, Batılı ülkelerin Ukrayna'yı silahlandırmasına karşı adımlar atacaklarını belirterek, Kuzey Kore'ye de silah tedarikinde bulunabileceklerini ifade etti. “Bu silahları tedarik edenler bizimle bir savaşın içinde olmadığını söylüyor. Ben de Kuzey Kore ile yaptığımız anlaşmaları akılda tutarak diğer ülkelere silah tedarik etme hakkımızı saklı tuttuğumuzu söylüyorum” dedi. İSTANBUL VE MİNSK TEMELİNDE DİYALOG: Ukrayna'daki savaş ile ilgili de konuşan Putin, Kiev tarafıyla müzakerelere hazır olduklarını vurgulayarak, “Rusya hiçbir zaman müzakereleri reddetmedi. 2022'de İstanbul'da varılan anlaşmalar Ukrayna tarafından da kabul edilebilir anlaşmalardı. Bu nedenle Ukrayna tarafıyla diyaloğu İstanbul ve Minsk temelinde sürdürmeye hazırız” dedi. Müzakerelere ne zaman başlanabileceği sorusuna ise “Yarın bile başlayabilir. Rusya'nın önerileri zaten masada” dedi. HARKOV'A İLERLEME PLANI YOK: Putin, Rus ordusunun Harkov kentine ilerleyişini sürdürmesine rağmen kenti alma planı bulunmadığını belirtti. “Harkov'a yaklaşma gibi bir hedef yok. 6 ay önce yerleşim yerlerini korumak için güvenli bölge oluşturmaya başladık. Saldırılar durmuyor ve Rusya bugüne kadar ne dediyse yaptı” dedi. NÜKLEER KUVVETLER VE DOKTRİN: Nükleer silahlar üzerinden batılı ülkelere gözdağı vermeyi sürdüren Putin, “Rus Nükleer Kuvvetleri her zaman savaşa hazır durumdadır” dedi. Ayrıca, Rusya’nın nükleer doktrininde muhtemel değişiklikleri düşündüğünü belirtti. “Batılıların kendilerini stratejik yenilgiye uğratma çabasını sürdürdüğünün altını çizen Putin, “Rusya için stratejik yenilgi, devletin sonu anlamına gelecektir. Bu da korkmaya gerek olmadığı anlamına gelir. Yani sonuna kadar gidilmelidir” dedi. Putin, Kuzey Kore ile imzaladıkları stratejik işbirliği anlaşması nedeniyle Güney Kore'nin kaygılanmaması gerektiğini vurguladı. “Kuzey Kore ile yapılan anlaşma, askeri saldırı durumunda karşılıklı yardımlaşmayı öngörüyor. Pyongyang'a saldırmayı planlamıyorsa Seul'ün bu konuda korkacak bir şeyi yok” dedi. Putin, “Eğer Kiev, Moskova ile müzakereleri Rus birliklerinin geri çekilmesiyle ilişkilendiriyorsa, böyle bir şey asla olmayacak” dedi. Putin, “Rus Nükleer Kuvvetleri her zaman savaş alarmında” ifadelerini kullandı. Putin, “Rusya, nükleer doktrininde muhtemel değişiklikleri düşünüyor. Bunun nedeni düşmanın nükleer silah kullanma eşiğinin düşürülmesi ile ilgili çalışmalarıdır” dedi.

Dışişleri Bakanı Fidan, BRICS+ toplantısı için gittiği Rusya’da Putin ile görüştü Haber

Dışişleri Bakanı Fidan, BRICS+ toplantısı için gittiği Rusya’da Putin ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS+ toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Rusya'ya gitti. Moskova ziyaretinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin Sarayı'nda kabul edilen Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. İKİLİ İLİŞKİLER VE TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Fidan görüşmede, "İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var," ifadelerini kullandı. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için atılması gereken adımları vurguladı. BÖLGESEL KONULAR VE ARABULUCULUK FAALİYETLERİ Fidan, Ukrayna konusundaki arabuluculuk faaliyetlerinin devam etmesinde kararlılıklarını belirtti ve "Ukrayna konusundaki mümkün olan her türlü arabuluculuk faaliyetlerini devam ettirmede biz de kararlıyız," dedi. Ayrıca, Suriye konusundaki istikrar politikasının devam ettirilmesi hususunda da Türkiye'nin elinden geleni yapacağını belirtti. MOSKOVA’DAKİ TEMASLAR VE GÜNDEM MADDELERİ Moskova’daki temasları sırasında bu konuları görüşme imkanı bulduğunu aktaran Fidan, Putin'le görüşmesi sırasında gündeme getirmek istediği birkaç konu olduğunu dile getirdi. Görüşmenin verimli geçtiği ve iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konusunda önemli adımlar atıldığı belirtildi.

Putin: BRICS ülkeleri bağımsız ödeme sistemi üzerinde çalışıyor Haber

Putin: BRICS ülkeleri bağımsız ödeme sistemi üzerinde çalışıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda (SPIEF) yaptığı konuşmada, ülkeler arasında egemenlik yarışının ve teknolojik rekabetin arttığına dikkat çekti. Putin, modern dünyada devletlerin egemenlik, kültürel değer ve ekonomi üzerinde gerçek bir yarış içinde olduğunu ifade ederek, Batılı ülkelerin hegemonya rollerini korumak için çaba gösterdiklerini belirtti. RUSYA'NIN GÜÇLÜ DURUŞU VE TİCARETTEKİ ROLÜ Putin, Rusya'nın teknolojik dönüşümlere hazır olduğunu ve ticaretteki önemli payını sürdürdüğünü vurguladı. Özellikle, dost ülkelerle ticaretin büyük bir kısmını oluşturduklarını ve bu ülkelerle ticaretin arttığını kaydetti. Ayrıca, Rusya'nın uluslararası ödeme sistemlerine olan güvenin azaldığını ve BRICS ülkelerinin bağımsız bir ödeme sistemi üzerinde çalıştığını ifade etti. Putin, BRICS grubunun ekonomik büyümesine değinerek, bu ülkelerin küresel ekonominin geleceğini belirleyeceğini söyledi. Ayrıca, Rusya'nın GSYİH'daki artış oranlarının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu ve hammaddeye dayalı olmayan sektörlerde büyümenin arttığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS'in bağımsız bir ödeme sistemi oluşturma çabalarını vurgulayarak, küresel ekonomideki değişimlere uyum sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Putin'in konuşması, uluslararası ekonomik ilişkiler ve BRICS'in öneminin altını çizdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.