TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Katar’dan Macron’un İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısına destek

Katar Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısını "savaşı durdurmaya yönelik önemli ve takdire şayan bir adım" olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2024 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
Katar’dan Macron’un İsrail'e silah tedarikini durdurma çağrısına destek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, İsrail’e silah tedarikinin durdurulmasına yönelik çağrısının yankıları uluslararası arenada devam ediyor. Katar’dan gelen açıklama, bu çağrıya güçlü bir destek niteliğinde. Katar Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Macron’un bu adımı, savaşı durdurmaya yönelik önemli ve takdire şayan bir adımdır ve BM ile Uluslararası Adalet Divanı kararlarıyla uyumludur” denildi. Katar ayrıca, uluslararası topluma İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarını durdurması için daha kesin ve etkili adımlar atılması çağrısını yineledi.

ABD VE KATAR GÖRÜŞMELERİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani ile de bir görüşme gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, görüşmenin içeriği hakkında sosyal medya platformu X (eski Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, tarafların Lübnan ve İsrail’deki sivillerin evlerine dönmesine olanak sağlayacak 1701 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararının önemine ve Gazze’de ateşkes sağlanması için sürdürülen çabalara değindiğini belirtti.

SUUDİ ARABİSTAN İLE BÖLGESEL GERGİNLİKLER KONUŞULDU

Blinken, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Âl Suudi ile de bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi. Görüşmede, Lübnan’daki insani ihtiyaçların karşılanması, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve bölgedeki gerginliklerin azaltılmasına yönelik adımlar masaya yatırıldı.

FRANSA İLE DİPLOMATİK ÇABALAR ELE ALINDI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Fransız mevkidaşı Jean Noel Barrot ile gerçekleştirdiği görüşmede de diplomasiye verilen önem vurgulandı. Görüşmede, İsrail, Gazze ve Lübnan’daki çatışmaların durdurulmasına yönelik diplomatik çabalar üzerinde duruldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.