TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsrail Güney Lübnan'a saldırdı: Hizbullah ile gerginlik tırmanıyor

İsrail Savunma Kuvvetleri, Hizbullah'ın kuzeydeki İsrail kasabalarına saldırı planladığını öne sürerek Güney Lübnan'a hava saldırısı düzenledi. Hizbullah ise İsrail'e 320'den fazla roketle karşılık verdi. Golan Tepeleri ve İsrail'in kuzeyindeki bölgelerde gerginlik had safhaya ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
İsrail Güney Lübnan'a saldırdı: Hizbullah ile gerginlik tırmanıyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Daniel Hagari, 24 Ağustos Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik büyük çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu öne sürerek Güney Lübnan’a hava saldırıları başlattıklarını duyurdu. Hagari, bu eylemin "meşru müdafaa" kapsamında gerçekleştirildiğini belirtti ve IDF'nin terör hedeflerini vurduğunu ifade etti.

320'DEN FAZLA KATYUŞA ROKETİ FIRLATILDI VE 11 İSRAİL ASKERİ ÜSSÜ İLE KIŞLASI HEDEF ALINDI

Hizbullah, İsrail’in saldırısına karşılık olarak, Temmuz ayında komutan Fuad Şükr'ün öldürülmesine yanıt olarak İsrail’e büyük çaplı bir insansız hava aracı saldırısı düzenlediğini bildirdi. Hizbullah, Şükr'ün öldürülmesini "acısız Siyonist saldırganlık" olarak nitelendirirken, İsrail'e büyük çaplı bir roket saldırısı başlattı. Hizbullah’ın açıklamasına göre, 320'den fazla Katyuşa roketi fırlatıldı ve 11 İsrail askeri üssü ile kışlası hedef alındı.

İSRAİL 48 SAATLİK OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN ETTİ

İsrail, Hizbullah'ın saldırısı sonrasında kuzey bölgelerinde bomba sığınaklarını açtı ve ülke genelinde 48 saatlik olağanüstü hal ilan etti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, güvenlik kabinesini acil toplantıya çağırdı ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, saldırıları Tel Aviv'deki IDF askeri üssünden yönetti. Ayrıca, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı da geçici olarak kapatıldı.

BÖLGESEL ÇATIŞMA VE ULUSLARARASI TEPKİLER

İsrail, Ekim ayında Gazze Şeridi'nde başladığı savaşın ardından Lübnan merkezli Hizbullah ile çatışmaya devam ediyor. Çatışmaların bölgesel bir savaşa dönüşme endişesi, Temmuz ayında Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye ve Hizbullah komutanı Şükr'ün öldürülmesinin ardından daha da arttı. ABD’li yetkililer, İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemeye devam edeceklerini belirtti ve Başkan Joe Biden’ın talimatı doğrultusunda üst düzey ABD yetkililerinin İsrailli mevkidaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.