TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Dışişleri Bakanı Vekili Bakıri: Hamas Lideri Haniye suikastına uygun zamanda yanıt vereceğiz

İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri, Suudi Arabistan'da yaptığı açıklamada, Hamas lideri İsmail Haniye'nin suikastına uygun zamanda ve şekilde yanıt vereceklerini belirtti. Bölgedeki gerilim, Haniye'nin geçen hafta Tahran'da öldürülmesiyle arttı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
İran Dışişleri Bakanı Vekili Bakıri: Hamas Lideri Haniye suikastına uygun zamanda yanıt vereceğiz

İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri, Orta Doğu’da yoğun diplomatik temaslarla geçen günün ardından, ülkesinin Hamas lideri İsmail Haniye suikastına “doğru” zamanda “uygun” bir şekilde yanıt vereceğini söyledi. Bakıri, İslami İşbirliği Teşkilatı’nın (OIC) Suudi Arabistan’da İran’ın suikasta vereceği olası yanıtı ele almak için toplandığı Suudi Arabistan’da konuştu.

BÖLGESEL GERİLİM ARTIYOR

Bölgedeki gerilim, Haniye’nin geçen hafta Tahran’da öldürülmesiyle daha da arttı. İran ve müttefikleri İsrail’i suçlarken, İsrail henüz bir yorum yapmadı. OIC, İranlı ve Filistinli yetkililerin isteği üzerine Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplandı.

ABD’NİN UYARISI

ABD, OIC üyelerinin İran’ı “çatışmayı tırmandıracak adımlar atmasına” karşı uyarmasını umduğunu açıkladı. Bakıri, suikastın ardından İran’ın yanıtının zamanlaması ve şekli konusunda dikkatli olacağını vurguladı.

Bakıri, Suudi Arabistan’daki toplantıda yaptığı açıklamada, “Hamas lideri Haniye’ye yapılan suikasta uygun zamanda ve şekilde yanıt vereceğiz” dedi.

ULUSLARARASI TEPKİLER VE BÖLGESEL DİNAMİKLER

Uluslararası toplumun, özellikle ABD’nin, İran’ın suikast sonrası olası yanıtına yönelik endişeleri artıyor. OIC toplantısında, İranlı ve Filistinli yetkililer, Haniye suikastının bölgedeki barış ve istikrarı tehdit ettiğini belirtti.

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde bir araya gelen OIC üyeleri, İran ve Filistinli yetkililerin talepleri doğrultusunda suikast sonrası durumu değerlendirdi ve bölgedeki gerilimi azaltacak diplomatik adımlar atılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.