TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi'nde 1.5 milyon litre kaçak yakıt taşıyan Togo bandıralı tankere el koydu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, Basra Körfezi'nde 1.5 milyon litre kaçak yakıt taşıyan Togo bandıralı bir petrol tankerine el koydu ve gemide bulunan 12 yabancı mürettebatı gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 23:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 23:42
Kaynak: İHA
İran Devrim Muhafızları, Basra Körfezi'nde 1.5 milyon litre kaçak yakıt taşıyan Togo bandıralı tankere el koydu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri, Basra Körfezi'nde kaçakçılıkla mücadele kapsamında önemli bir operasyona imza attı. Basra Körfezi kıyısında bulunan Buşehr kenti açıklarında, Togo bandıralı bir petrol tankerine el konuldu.

İRAN'DAN KAÇAK YAKIT OPERASYONU

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri komutanlarından Haydar Hunariyan Mucerret, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "Yargının talimatıyla Basra Körfezi'nde seyir halinde olan ve 1.5 milyon litre kaçak yakıt taşıdığı tespit edilen Togo bandıralı petrol tankerine el konuldu. Gemide bulunan yabancı uyruklu 12 mürettebat ise gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Mucerret, geminin Buşehr limanına götürüldüğünü belirterek, Devrim Muhafızları Ordusu Donanması'nın Basra Körfezi'ni kontrol ettiğini ve modern teçhizatlar ile Körfez'deki gemi hareketliliğini yakından takip ettiğini vurguladı.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE KARARLILIĞI

İran, bölgedeki kaçakçılıkla mücadelesini sürdürerek, yasa dışı yakıt ticaretini engellemek için çeşitli önlemler alıyor. Bu operasyon, İran'ın kaçakçılıkla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.