TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Uluslararası sınırların değişiminden yana değiliz

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkelerin toprak bütünlüğünü desteklediklerini ve uluslararası sınırların değişimine karşı olduklarını vurguladı. Pezeşkiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de benzer mesajlar paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 17:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 17:38
Kaynak: İHA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Uluslararası sınırların değişiminden yana değiliz

İran’ın yeni Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İran'ın Ermenistan ile ikili ilişkilere verdiği önemi vurgulayan Pezeşkiyan, “Ermenistan ile sınırımız kısa olabilir ama bu sınırları barışçıl yaşamın ve umudun sınırları olarak görüyoruz” dedi.

BARIŞ GÖRÜŞMELERİNE DESTEK

Pezeşkiyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine destek verdiklerini belirterek, “Uluslararası sınırların değişiminden yana değiliz. Ermenistan’ın komşu ülkeler arasında özel bir yeri var” ifadelerini kullandı. Paşinyan ise Pezeşkiyan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik etti ve kendisine başarılar diledi.

ALİYEV İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Aliyev, Pezeşkiyan'ı seçimlerde elde ettiği zaferden dolayı tebrik etti. Pezeşkiyan, Aliyev'e teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine olan bağlılığını vurguladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.