TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İngiltere Savunma Bakanı Healey: Orta Doğu’da gerilimi önlemeye katkı sağladık

İngiltere Savunma Bakanı John Healey, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarını kınayarak, İngiliz kuvvetlerinin gerilimi önleme çabalarına katkı sağladığını belirtti. Healey, İsrail’in savunmasına destek verdiklerini ancak detay paylaşmadıklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
İngiltere Savunma Bakanı Healey: Orta Doğu’da gerilimi önlemeye katkı sağladık

İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırıları sonrasında dünya genelinde farklı tepkiler gelmeye devam ediyor. İngiltere Savunma Bakanı John Healey, saldırıları kınayarak, İngiltere'nin İsrail’e verdiği desteği vurgulayan bir açıklama yaptı. Healey, Orta Doğu'daki gerilimin daha da tırmanmasını önleme çabalarına İngiliz kuvvetlerinin katkıda bulunduğunu belirtti.

İNGİLİZ KUVVETLERİNİN ROLÜ

Healey, İngiliz kuvvetlerinin Orta Doğu'da gerilimin daha fazla tırmanmasını önlemeye yönelik operasyonlarda aktif rol aldığını açıkladı. Ancak, İngiltere’nin İsrail’in savunmasına nasıl destek verdiğine dair detay paylaşmaktan kaçındı. “Operasyona katılan tüm İngiliz personele cesaretleri ve profesyonellikleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Healey, İngiltere’nin İsrail’in kendisini savunma hakkını tamamen desteklediğini vurguladı.

ABD SAVUNMA DESTEĞİ

İran'ın İsrail’e yönelik yaklaşık 200 füze ile gerçekleştirdiği saldırılar, dünya genelinde geniş yankı uyandırdı. İran Devrim Muhafızları, “Gerçek Vaad 2” operasyonunu başlattığını duyururken, ABD de İsrail’in bu saldırıları bertaraf etmesinde önemli rol oynadığını açıklamıştı. ABD’nin verdiği savunma desteği sayesinde saldırının etkileri minimize edilmişti.

İngiltere Savunma Bakanı Healey Orta Doğu’da gerilimi önlemeye katkı sağladık 2

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.