TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Filistin, Mahmud Abbas’ın Gazze’ye İsrail üzerinden geçişi için izin talep etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze Şeridi’ne Mısır yerine İsrail üzerinden geçiş yapmak için İsrail’den izin talebinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2024 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2024 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
Filistin, Mahmud Abbas’ın Gazze’ye İsrail üzerinden geçişi için izin talep etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın önümüzdeki günlerde Gazze Şeridi’ni ziyaret etmesi planlanırken, Filistin yönetimi bu geçişin Mısır yerine İsrail üzerinden yapılması için İsrail’den resmi bir izin talebinde bulundu.

ABBAS’IN GEÇİŞ TALEBİ VE İSRAİL’DEN CEVAP BEKLENTİSİ

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Hüseyin el Şeyh’in, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi'ye bir mektup göndererek Abbas’ın Gazze Şeridi’ne İsrail üzerinden geçiş yapabilmesi için izin istediği bildirildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, Abbas’ın bu talebin reddedilmesini beklediği ve bu durumu İsrail'e karşı daha fazla eleştiri yöneltmek için kullanabileceği öne sürülüyor.

ABD’NİN DİPLOMATİK ÇABALARI

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de ateşkes sağlanması yönündeki diplomatik çabalarını sürdürmek amacıyla İsrail’deki temaslarına devam ediyor. Blinken, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile Kirya Karargahı'nda bir araya geldi. Görüşmede, Blinken’ın ateşkes sağlanmasına yönelik planları ele alındı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.