TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biden: “Meşaleyi yeni nesle devretme zamanı geldi”

ABD Başkanı Joe Biden, yeniden seçilme kampanyasından çekildiğini duyurdu. Kamala Harris'i överek, "Demokrasimizi kurtarmanın önemli olduğunu" belirtti. Başkan olarak sicilini ve gelecek vizyonunu vurguladı. Başkanlığa odaklanacağını ve ülkenin iyiliği için karar aldığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2024 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2024 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
Biden: “Meşaleyi yeni nesle devretme zamanı geldi”

ABD Başkanı Joe Biden, Çarşamba günü Oval Ofis’ten yaptığı konuşmada, yeniden seçilme kampanyasından çekildiğini duyurdu. Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i överek, “50 yılı aşkın süredir bu ülkeye hizmet etmek hayatımın ayrıcalığıydı” dedi.

Yeni ve Genç Sesler İçin Bir Zaman ve Yer

Oval Ofis’te Resolute Masası’nın arkasında konuşan Biden, “Partimi bu kritik çabada birleştirmem gerektiği benim için netleşti. Başkan olarak sicilimin, dünyadaki liderliğimin, Amerika’nın geleceğine dair vizyonumun hepsinin ikinci bir dönemi hak ettiğine inanıyorum. Ama hiçbir şey, demokrasimizi kurtarmanın önüne geçemez. Bu yüzden meşaleyi yeni bir nesle devretmenin en iyi yol olduğuna karar verdim” dedi.

Başarılarını ve Kamala Harris’i Övdü

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i “deneyimli, güçlü ve yetenekli” olarak tanımladı. Harris’in ülkeye liderlik yapma konusundaki yeteneklerini öven Biden, “Harika başkan yardımcımız Kamala Harris’e teşekkür etmek istiyorum. Deneyimli. Sert biri. Yetenekli. Benim için inanılmaz bir ortak ve ülkemiz için bir lider oldu” ifadelerini kullandı.

Başkanlıktaki Başarılarını Hatırlattı

Biden, görev süresi boyunca elde ettiği başarıları sıraladı. Yüksek Mahkeme yargıcı olarak ilk siyahi kadını seçmekten ülkeyi felç edici bir salgından kurtarmaya kadar birçok önemli adım attığını belirtti. Scranton, Pa.'daki mütevazı başlangıçlardan gelen "kekemelikli bir çocuğun" Amerikan siyasetinin zirvesine ulaşmasına izin verdiği için Amerikan halkına şükranlarını sundu.

“Demokrasimizi Koruyalım”

Biden, konuşmasında demokrasinin korunması gerektiği mesajını vurguladı. “Tarih sizin elinizde. Güç sizin elinizde. Amerika fikri sizin elinizde. Sadece inancımızı korumanız, inancınızı korumanız ve kim olduğumuzu hatırlamanız gerekiyor. Biz Amerika Birleşik Devletleri’yiz. Ve birlikte yaptığımızda kapasitemizin ötesinde hiçbir şey, hiçbir şey yoktur” dedi.

Biden, Başkanlık Görevine Odaklanacak

Konuşmasında, başkanlık görevine devam edeceğini belirten Biden, “Önümüzdeki altı ay boyunca başkan olarak görevimi yapmaya odaklanacağım. Bu, çalışkan aileler için maliyetleri düşürmeye, ekonomimizi büyütmeye devam edeceğim anlamına geliyor. Oy kullanma hakkından seçme hakkına kadar kişisel özgürlüklerimizi ve medeni haklarımızı savunmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.