TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biden'dan Netanyahu'ya eleştiri: Hamas ile anlaşma için yeterince çaba göstermedi

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması için nihai bir teklif sunacağını belirtirken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas ile anlaşma yapmak için yeterince çaba göstermediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2024 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2024 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
Biden'dan Netanyahu'ya eleştiri: Hamas ile anlaşma için yeterince çaba göstermedi

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin serbest bırakılması konusunda bir anlaşma için nihai bir teklif sunmaya hazırlandığını ifade etti. Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Hamas ile bir rehine anlaşması sağlamak için yeterince çaba gösterip göstermediği sorulduğunda, "Düşünmüyorum" cevabını verdi.

İSRAİL'DE HÜKÜMET KARŞITI PROTESTOLAR

Bu açıklama, İsrail'de Hamas tarafından tutulan 6 esirin ölü bulunmasının ardından hükümet karşıtı protestoların patlak vermesiyle geldi. Netanyahu’nun Hamas ile anlaşmaya yanaşmaması, ülkede büyük bir öfke yaratırken, halkın baskısı artıyor. Netanyahu'ya yönelik eleştiriler büyürken, ABD'nin bu konudaki tutumu dikkatle takip ediliyor.

SON TEKLİF HAZIRLIĞI

Biden, esir takası ve ateşkes için nihai bir teklif sunmaya yakın olduğunu belirtirken, İsrail hükümetinin bu sürece nasıl yanıt vereceği merak konusu. ABD'nin önerisinin kabul edilip edilmeyeceği ve bunun bölgede nasıl bir etki yaratacağı, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.