TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bassem Youssef'ten Netanyahu'ya yargı klip: "Bibi'nin duruşması"

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanmasını konu alan "Bibi's Trial (Bibi'nin Duruşması)" adlı şarkının klibini yayımladı. Klip, Netanyahu'nun yargılandığı mahkeme salonunda dikkat çekici sahnelerle dolu.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2024 20:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2024 20:30
Kaynak: Haber Merkezi

Mısırlı komedyen Bassem Youssef, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanmasını ele alan “Bibi's Trial (Bibi'nin Duruşması)” isimli şarkının klibini sosyal medya platformu X'te paylaştı. Youssef, film yapımcısı ve araştırmacı gazeteci Amjad Al Nour ile birlikte klipte rol aldı.

KLİPTEKİ YARGILAMA ANLARI

Klipte, Youssef’in “Bibi” lakaplı Netanyahu’nun “yargılandığı” UCM'nin başyargıcı olarak yer aldığı ve yargıç peruğu taktığı görülüyor. Nour ise Netanyahu'nun “Amerikalı avukatı” rolünde karşımıza çıkıyor. Klip, mahkeme salonundaki Filistin destekçilerinin “Özgür Filistin” sloganlarıyla başlıyor. Youssef, başyargıcı canlandırarak “Pekala, ayağa kalkmaya gerek yok. UCM burada.” ifadeleriyle şarkıya giriş yapıyor.

ELEŞTİRİLER VE İFADELER

Youssef, şarkıda şu ifadeleri kullanıyor: “Hüküm, basit. Suçlu. Kararımı verdim. Doğruca hapse girecek. Bibi, zamanın doldu, dava numarası neydi? Ah unuttum. Her gün öldürdüğün masum insanların sayısını unuttum. Seni ömür boyu hapse mahkum ettim ve bu sadece bir başlangıç. En hızlı karar verdiğim ceza bu. (Netanyahu) İşimi zorlaştırmıyor.”

KLİBİN DİKKAT ÇEKEN ANLARI

Şarkıya dâhil olan Nour, UCM'yi “sahte” olarak nitelendirerek “Filistin adında bir ülke var mı? Benim haritamda göremiyorum.” diyor. Bu sırada ABD bayraklı kıyafetleri giymiş kadınlar, “UCM’nin patronu kim? Yankee (Amerikalı) üstünlüğü olmalı.” sözlerini tekrarlayarak salonda dans ediyor. Nour, orkestra şefiymişçesine elindeki çubukları hareket ettirerek kukla gibi iplerle bağlı jüri heyetine bu ifadeleri alkışlatıyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.