TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avustralya, ABD'nin Yemen'deki Husi saldırılarına destek verdi

Avustralya Savunma Bakanlığı, ABD'nin Yemen'deki Husi isyancılara yönelik saldırılarında "üst uçuş" ve "erişim" desteği sağladığını doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
Avustralya, ABD'nin Yemen'deki Husi saldırılarına destek verdi

Avustralya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD'nin Yemen'deki Husi isyancılarının yeraltı sığınaklarını hedef alan saldırılarına lojistik destek sağladığını doğruladı. Avustralya, ABD uçaklarına ülkenin kuzeyindeki hava sahasını kullanma izni vererek ve üst uçuş desteği sağlayarak operasyona katkıda bulundu.

AVUSTRALYA'NIN İTTİFAK TAAHHÜDÜ

ABD Başkanı Joe Biden, bu saldırının amacının Husilerin silah depolarını etkisiz hale getirmek ve İran başta olmak üzere bölgedeki düşmanlara bir mesaj göndermek olduğunu belirtti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, saldırının Yemen'deki insani krizi hafifletmeye yönelik çabaların bir parçası olduğu vurgulandı.

Avustralyalı bir yetkili, bu desteğin iki ülke arasındaki uzun süredir devam eden askeri işbirliğinin bir göstergesi olduğunu ve AUKUS ittifakının ilk kez askeri bir operasyonda birlikte hareket ettiğini ifade etti. Yetkili, "Bu destek, uzun süredir devam eden ittifak taahhüdümüz ve yakın işbirliğimizle tutarlıdır ve ordularımızın birlikte çalışabilirliğini gösterir" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.