TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa doğal gaz fiyatları, orta doğu gerilimleri ile yükselişe geçti

Avrupa doğal gaz fiyatları, Orta Doğu'da tırmanan gerilimin bölgedeki kilit tedarik yollarını vurabileceği endişesiyle erken ticarette yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
Avrupa doğal gaz fiyatları, orta doğu gerilimleri ile yükselişe geçti

Orta Doğu'da tırmanan gerilim, Avrupa'da doğal gaz fiyatlarını olumsuz etkilemeye devam ediyor. İsrail ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar, bölgedeki kilit doğal gaz tedarik hatlarının risk altında olabileceği endişesini artırarak, doğal gaz fiyatlarını yukarı yönlü itti.

Özellikle İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Hamas saldırılarına cevaben başlattığı operasyonlar ve İran'ın misilleme saldırıları, bölgesel bir çatışmanın kapısını aralayabileceği endişesiyle piyasaları hareketlendirdi. Bu durum, Mısır ve Ürdün'e doğal gaz sağlayan İsrail açıklarındaki gaz sahalarının güvenliği konusunda ciddi soru işaretleri oluşturdu.

Ukrayna'da Arz Kesintisi Korkuları

Öte yandan, Ukrayna'da da yaşanan gelişmeler, doğal gaz piyasalarındaki belirsizliği artırdı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky'nin Rusya'nın nükleer tesislere saldırı planladığına dair açıklamaları, arz kesintileri endişelerini yeniden alevlendirdi.

Bu gelişmelerin ışığında, bugün itibarıyla Hollanda TTF doğal gaz endeksi %0,5 artışla megavat saati 39,46 Euro seviyesinde işlem görüyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.