TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avrupa Birliği'nden Hizbullah tehtidine karşı Güney Kıbrıs'a destek açıklaması

Avrupa Birliği, Hizbullah liderinin Güney Kıbrıs'ı hedef almasına karşı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne destek açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 22:20
Kaynak: İHA
Avrupa Birliği'nden Hizbullah tehtidine karşı Güney Kıbrıs'a destek açıklaması

Avrupa Birliği (AB), Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın Güney Kıbrıs'ı hedef almasının ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne tam destek açıklaması yaptı. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, Hizbullah'ın tehditlerine karşı AB'nin Güney Kıbrıs'a desteğinin tam olduğunu vurguladı. Stano, Güney Kıbrıs'ın AB üyesi bir devlet olduğunu hatırlatarak, herhangi bir tehdidin AB'ye yönelik bir tehdit olduğunu belirtti.

LÜBNAN-İSRAİL SINIRINDAKİ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Stano ayrıca, AB'nin Lübnan-İsrail sınırındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve artan gerilimlerin azaltılması için uluslararası toplumu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları doğrultusunda harekete geçmeye çağırdıklarını ifade etti.

GÜNEY KIBRIS: SORUNUN DEĞİL, ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI

Hizbullah lideri Nasrallah'ın tehditlerine karşılık olarak Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Güney Kıbrıs'ın hiçbir askeri operasyonun parçası olmadığını ve savaşa dahil olmadığını vurguladı. Hristodulidis, Güney Kıbrıs'ın bölgedeki çatışmaların çözümünde aktif bir rol üstlendiğini, örneğin Gazze'ye insani yardım koridoru açılmasında oynadığı rolün uluslararası toplum tarafından takdir edildiğini belirtti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.