TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevrecilerden, Avanos'ta tank liçi ve maden atığı depolama girişimine tepki

Çevreciler, Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy, Himmetdede ve Düver mahalleleri ile Nevşehir Avanos ilçesine bağlı Mahmat Köyü yakınlarında "Maden Ocakları Kapasite Artışı ile Tank Liçi ve Maden Atığı Depolama Tesisi" projesi girişimine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 13:46
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Çevrecilerden, Avanos'ta tank liçi ve maden atığı depolama girişimine tepki

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Kayseri Kocasinan ilçesi Kaşköy, Himmetdede ve Düver Mahalleleri ve Nevşehir Avanos ilçesi Mahmat Köyü mevkiinde "Tank Liçi ve Maden Atığı Depolama Tesisi" projesinin yapılması konusunda "Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı" düzenlendi.

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince Mahmat Köyü Eğitmen Ahmet Özdemir Sokak'taki kıraathanede düzenlenen toplantıya, Çevre Müdürlüğü ve Koza A.Ş. yetkilileri katıldı.

Toplantıda yer alan çevreciler ve köylüler ise bilgilendirme sırasında katılımcıları protesto ederek, söz konusu projenin, çevre felaketine yol açarak ciddi zararlar vereceğini söyledi.

CHP Nevşehir önceki dönem İl Başkanı Tayfun Ceyhan ise ilkhaber-gazetesi.com'a yaptığı açıklamada, madenler ve taş ocaklarının her biri çevreye zarar veren girişimler olduğunu söyledi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamındaki Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı'nda gösterdikleri tepkiler üzerine Çevre Müdürlüğü ve Koza A.Ş. yetkililerin köyü terk ettiklerini ifade eden Ceyhan, bu tür girişimlerin çevresel tahribat yarattığını ve yerel ekosistemler üzerinde kalıcı zararlar bıraktığını söyledi.

Ceyhan, "Madenler ve taş ocakları, çevreye büyük zararlar vermektedir. Bu tür faaliyetler, sadece doğayı tahrip etmekle kalmıyor, aynı zamanda bölge halkının yaşam kalitesini de ciddi şekilde etkiliyor. Maden çıkarma ve taş ocakları faaliyetleri sıklıkla yeraltı ve yüzey su kaynaklarını kirletiyor, hava kirliliğine yol açıyor. Ayrıca, bu tür projelerin uygulandığı bölgelerdeki tarım alanları ve doğal kaynaklar üzerinde de olumsuz etkiler ortaya çıkıyor. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen ve doğal yaşam alanlarda baskı yaratan bu uygulamalar kabul edilebilecek bir durum değil. Çevre dostu politikalar ve sürdürülebilir yönetim anlayış, bu sorunların önüne geçme konusunda büyük önem taşıyor" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.