TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akyatan Ormanları, nesli tükenme tehlikesindeki yavru deniz kaplumbağalarının korunmasına katkıda bulunuyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 1972 yılında başlayan ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulan Akyatan Ormanları, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanlarında tehditlere karşı set oluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2024 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2024 12:28
Muhabir: ALİ GÜRELİ
Akyatan Ormanları, nesli tükenme tehlikesindeki yavru deniz kaplumbağalarının korunmasına katkıda bulunuyor

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle 2006 yılından bu yana Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda sürdürülen "Yeşil Deniz Kaplumbağaları Koruma Çalışmaları" başarıyla devam ediyor. Okulların açılmasıyla birlikte sakinleşen Akyatan sahilindeki koruma çalışmalarında bir sezon daha sona ererken, yumurtadan çıkan yüzlerce yavru, Akdeniz'in mavi sularıyla buluştu. Çevrecilerin çalışmalarının yanı sıra, Akyatan Ormanları da, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanlarında tehditlere karşı adeta set oluşturdu.

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, 1972 yılında başlayan ağaçlandırma çalışmalarıyla oluşturulan Akyatan Ormanları'nın, tarım alanları ile yeşil deniz kaplumbağalarının üreme alanları olan Akyatan Kumulları arasında set oluşturarak, bu canlıların korunması için önemli görev üstlendiğini söyledi.

Yeşil deniz kaplumbağalarının en önemli üreme alanlarından birinin, Doğu Akdeniz sahilleri olduğunu ifade eden Bölge Müdür Tahsin Etli, "Bu üreme alanından olan Akyatan Ormanları sahilinde 18 yıldır yavru çıkışı takip ediliyor. Yavru çıkışı döneminde alanda sıkı koruma sağlanıyor. Koruma çalışmalarının başladığı günden bu yana 250 binden fazla yavru denize ulaştı" dedi.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.