TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uraloğlu: Instagram konusunda ciddi bir aşama kaydettik, şartlarımıza uyacaklar ve bizde açacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmelerde ciddi bir aşama kaydettiklerini belirtti. Uraloğlu, Instagram’ın Türkiye’nin kanunlarına uyum sağlaması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
Uraloğlu: Instagram konusunda ciddi bir aşama kaydettik, şartlarımıza uyacaklar ve bizde açacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle gerçekleştirdikleri toplantının ardından, platformun erişiminin yeniden sağlanması konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini belirtti. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye’nin kanunlarına uyum göstermesi gerektiğini vurgularken, "Büyük ihtimalle şartlarımızı uygulayacaklar ve biz de Instagram’ı açacağız" dedi. Uraloğlu, erişim engelinin beşinci gününde yaptığı açıklamada, META şirketinin savunmasında ABD'nin Hamas'ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalarla engellendiğini ifade ettiğini belirtti. Instagram’ın erişiminin durdurulmasının nedenlerini açıklayan Uraloğlu, kontrolsüz içeriklerin önlenmesi için gerekli adımların atılmasını istediklerini ve bu konuda ciddi bir aşama kaydettiklerini ifade etti.

 “Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar”

Bakan Uraloğlu, "Instagram'ın erişimini neden durdurduk? Katalog suçlarla ilgili istediğimiz adımları atmadılar. İki toplantı yapıldı. Karşı tarafa hassasiyetlerimizi anlattık. Burada şunu asla kaçırmamız lazım; bir şirket düşünün, onun kendi kuralları kadar bizim ülkemizin kanunları var. Bizim bazı taleplerimize 'Şirketimizin kuralları' diyorlar. İyi de siz bu ülkede faliyet gösteriyorsunuz. Bu ülkenin kanunları yok mu? Elbette var. Siz de bunlara uymak zorundasınız. İsmail Haniye ile ilgili yapılan taziye paylaşımlarına bile tahammül edilmiyor. Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar" dedi.

Uraloğlu, "Önemli bir aşama kaydettik. Büyük ihtimalle şartlarımızı uygulayacaklar ve bizde Instagram’ı açacağız” diye ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.