TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeydan Karalar Şakirpaşa Havalimanı için Cumhur İttifak’ı meclis üyelerine destek çağrısında bulundu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Ağustos ayı meclis oturumunda, Çukurova Havalimanı'nın bölgeye katkısının yanı sıra Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmaması gerektiğini vurguladı. Karalar, havalimanının sadece eğitim uçuşlarına açık olmasının fiili kapanma anlamına geleceğini belirterek, Cumhur İttifak’ı meclis üyelerinin bu konuda destek vermesini talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 15:30
Kaynak: Meryem Ünal
Zeydan Karalar Şakirpaşa Havalimanı için Cumhur İttifak’ı meclis üyelerine destek çağrısında bulundu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Ağuston ayı oturumunun 1. oturuma Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlık yaptı.  Açılış yoklamasının yapılmasının ardından gündem maddeleri gündeme alındı.  Meclis oturumunda Başkan Zeydan Karalar, Çukurova Havalimanı'nın bölge için önemine vurgu yaptı. Karalar, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nın kapanmaması gerektiğini belirterek, “Çukurova Havalimanı hayırlı olsun, ancak Adana'nın havalimanısız kalmasını istemiyoruz” dedi. Başkan Karalar, havalimanının yalnızca eğitim uçuşlarına açık olması durumunun fiili olarak kapanma anlamına geldiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı'nın daha önce belirttiği gibi havalimanının kapalı kalmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, meclis oturumunda çeşitli belediye hizmetleri ve imar planlarıyla ilgili teklifler de kabul edildi.

“Adana Şakirpaşa Havalimanı da kapanmasın, yolcu taşımaya devam etsin”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar mecliste Çukurova Havalimanına değinerek şunları söyledi: “Bölgemize, Mersin’e havalimanı hayırlı olsun diyoruz. Ama bunun da yanı sıra üstünde Adana yazan Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Adana’nın havalimansız kalmasını istemiyoruz. Beklentimizde Cumhur İttifak’ı meclis üyelerimizinde bu çağrıyı yapmaları. Hepimiz için bu havalimanı çok önemli. Ulaşımı kolay, depremde olağanüstü görevler yaptı. Çukurova Havalimanı hayırlı olsun diyoruz. Ama Adana Şakirpaşa Havalimanı da kapanmasın, yolcu taşımaya devam etsin. Şimdi kapanmayacak  deniyor ama burada sadece eğitim uçuşuna açık olması yolcu uçuşuna kapanacak olması aslında havaalanın fiili olarak kapanacağını gösterir. Bizde havalimanı kapanmasın istiyoruz. Cumhurbaşkanımız havalimanın kapanmayacağını kendisi ifade etmişti. Bizimde beklentimiz o yönde.”

Cumhur İttifak

Adana Büyükşehir Belediyesinde Ağustos ayının birinci gününde yapılan oturumda, “Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda muhtelif yerlerde bulunan 2 adet WC’nin WC - Büfe olarak işletilmesi ve devrine ait teklifi, 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Yarışması Ödül Yönetmeliğine ait teklifi,  Anavarza – Anazarbos Antik Kenti bilimsel kazısı ile ilgili destek protokolüne ait teklifİ, Yeşiloba ve Belediyeevleri Halk Ekmek Fabrikalarında üretilen ekmek fiyatının güncellenmesine ait teklifi, Adana Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ilçe belediyeleri ile ihtiyaç durumunda deprem bölgesindeki belediyelerin yardım taleplerine ait teklifi,  Büyükşehir Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 37 adet taşıt alımına ait teklifi, Hayvan Borsası Tesisi'nin kurulmasına ait teklifi, Seyhan İlçesi, Karasoku Mahallesi, 191 ada 1, 5, 23, 24, 30, 35 no.lu parsellere yönelik hazırlanan ve Seyhan İlçe Belediye Meclisinin 07.06.2024 tarihli ve 51 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar plan değişikliğine ait teklifi, Seyhan İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, 559 ada 6 ve 8 no.lu parsellere yönelik hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait teklifi, Karataş İlçesi, Çukurkamış Mahallesi, 239 no.lu parsele yönelik hazırlanan ve Karataş İlçe Belediye Meclisinin 04.07.2024 tarihli ve 54 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ait teklifi mecliste kabul edildi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.