TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkoğlu: İş kazaları geleceğimiz olan çocukları hayattan koparıyor

Adana'nın İnönü Parkı'ndaki basın açıklamasında, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ile ilgili yaşanan sorunlar gündeme getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2024 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2024 00:05
Muhabir: Meryem Ünal
Türkoğlu: İş kazaları geleceğimiz olan çocukları hayattan koparıyor

Adana'nın İnönü Parkı'nda  basın açıklamasında, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) ile ilgili ciddi sorunlar gündeme getirildi. Özge Türkoğlu ve Deniz Çelik, kişilerin adına açıklamalarda bulunarak gençlerin tehlikelerle karşılaştıklarını ve yaşadıklarını ifade ederek denetim yapılmasını istediler.

Türkoğlu, “Yüzbinlerce genç her gün ölüm tehlikesiyle iş kazaları geçiriyor”

Özge Türkoğlu, “Mesleki Eğitim Merkezleri bir yandan ülke gençliğine düşük ücret, kuralsız çalışma ve modern kölelik koşullarıyla cehennemi yaşatırken MESEM’lerde çalışan yüzbinlerce genç her gün ölüm tehlikesiyle iş kazaları geçiriyor” şeklinde konuştu.

Türkoğlu, “İş cinayetleri geleceğimizi karartıyor”

Türkoğlu öğrencilerin zor şartlar altında çakıştığına değinerek şunları söyledi: “2023 yılında 9 MESEM öğrencisi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Sayısı bir milyonu aşan MESEM öğrencileri uzun saatler ve yoğun çalışma koşulları altında, iş güvenliği önlemlerinden yoksun iş kollarında ölüme itiliyorlar. Birçok iş kolunda her yaştan gencin mahkûm edildiği işletmeler işçi sağlığı iş güvenliği önlemlerinden, denetlemelerden kaçıyor. Geleceğimizi karartan bu sömürü ve cinayet düzeni, bugünümüzü de ipotek altına almaya çalışıyor.

 Çelik, “İş yerlerinin denetlenmesi lazım”

Deniz Çelik, “Gaspedilen nitelikli mesleki eğitim hakkımız için, ihtiyacı olan her MESEM’liye burs verilmesi için, iş kazalarının karşısında yaşamımız için, iş yerlerinin göstermelik denetlenmemesi için bütün MESEM’li sıra arkadaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.