TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tufan: Bu yaz Kurban Bayramında vatandaşlar kurbanlık yerine balık aldı

Avlanan balıklar, teknelerde cins ve boylarına göre ayrılıp yıkanıp buzlanarak piyasaya gönderildi. Adana’da "Vira Bismillah" diyerek Akdeniz'e açılan balıkçılar, bereketli bir sezon başlangıcı yaparak çeşit çeşit balıkla kıyıya döndü. Balıkçı Salim Tufan geçen sezon alım gücünün düştüğünü ve Kurban Bayramı'nda daha fazla balık sattıklarını ancak kar edemediklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 09:11
Muhabir: Meryem Ünal
Tufan: Bu yaz Kurban Bayramında vatandaşlar kurbanlık yerine balık aldı

Avlanan balıklar, teknelerdeki tayfalar tarafından cins ve boylarına göre ayrıldıktan sonra yıkanıp buzlanarak kıyıda bekleyen araçlara teslim edilerek piyasaya gönderildi. Adana’da "Vira Bismillah" diyerek Akdeniz'de körfeze açılan balıkçılar, sezona bereketli bir başlangıç yaparak çeşit çeşit balıkla kıyıya döndü. Ancak, Doğu Akdeniz'deki hava sıcaklıklarının Ege ve Karadeniz’e göre daha yüksek olması nedeniyle, bu yıl da balıkçılar sezonu 15 gün geç açmak zorunda kaldı. İlk avda karides, barbun, turna ve istavrit gibi balıkların bulunmasıyla birlikte, balıklar hızla limanlara yönlendiriliyor.

Balıkçı Salim Tufan, trol avcılığının denize en çok zarar veren yöntem olduğunu belirterek, bu yaz vatandaşın alım gücünün kalmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Bu yaz, her zamanki satışlarımızdan daha kötü geçti. İlk defa Kurban Bayramı'nda bu kadar çok balık sattık. Çünkü kimse kurban kesemedi. Bu kadar balık sattık ama kar edemedik. Bu seneden umutluyum” dedi. Ayrıca çupraların kasasının 1000-1500 lira civarında olduğunu, Gopez, mercan ve istavritin kilosunun ise 30 TL'ye geldiğini söyledi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.