TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terzilik yaparken tatlıcı olmak

Adana’da kendi kendine öğrendiği Tereyağlı Kaymaklı Kadayıf ve Revani tatlılarını 40 yıldır yapan Tatlıcı Rüstem Seken, her gün bıkmadan tezgahını açarak tatlı satmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Terzilik yaparken tatlıcı olmak

Adana’da 40 yıldır Tereyağlı Kaymaklı Kadayıf ve Revani tatlılarını yaparak geçimini sağlayan Tatlıcı Rüstem Seken, şu an tam 70 yaşında. Bu yaşına gelmesine rağmen işini bırakmayan Seken, tatlılarını severek yapmaya devam ettiğini söyledi. Seken, asıl mesleğinin terzilik olduğunu, uzun yıllar terzilik yaptığını ve daha sonralardan bazı sebeplerle bu mesleği bırakarak bir anda tatlıcı olduğunu bildirdi. Yaptığı tatlılara çok güvendiğini söyleyen Seken, bir kere yiyenin bir daha vazgeçemediğini kaydetti.

Rüstem Seken, "40 yıldır bu işi yapıyorum ve bu işe nasıl başladığımı bile hatırlamıyorum. Bir iş yapmam gerekiyordu. Paraya ihtiyacım vardı. Ben de bir anda bu mesleği yapmaya başladım. Öncesinde terziydim. Terzilik bende çok sinir yaptığı için doktor mesleğimi bana yasakladı” dedi.

Hiçbir işin kolay olmadığını, bu işin de kendinde sinir yaptığını ama sabretmeye çalıştığını bildiren Seken, “Tatlıları evde kendim yapıyorum, taş fırında pişiriyorum. Bu tatlının yapımı çok zor. Sabah alıp taş fırına veriyorsun. Çok uğraştırıcı bir iş” diye kaydetti.

Seken: Yaparken pancar şekeri kullanıyorum, kesinlikle glikoz kullanmıyorum

Tatlı yapmayı kendi kendine öğrendiğini söyleyen Seken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yaptığım işe çok dikkat ederim. Yaparken pancar şekeri kullanıyorum, kesinlikle glikoz kullanmıyorum. Ben kendi çocuğum nasıl yesin istiyorsam müşterilere sunarken de aynı özeni gösteriyorum.”

Seken: Emekli değilim, evim de kira. Bu işi yapmak zorundayım

Seken, “Eskisi gibi tadı yok işlerin. 40 yıldır yapıyorum ama işler artık daha da kötüye gitmeye başlıyor. Bazen aylarca işe çıkmadığım oluyor. Satamıyorum, elimde kalınca da boşa masrafa girmiş oluyorum” dedi ve konuşmasının devamında şu cümleleri kullandı:

“Emekli değilim, evim de kira. Bu işi yapmak zorundayım. Çok fazla bir gelirim olmadığı için tatlı atmaya çıkmadığımda maddi yönden çok fazla zorlanıyorum. Zor geçiniyorum. Bir tek yaşlılık maaşım var.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.