TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TEKNOFEST Adana'da konuşan Selçuk Bayraktar: ''Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık''

Türkiye'nin teknoloji alanındaki en büyük etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, Adana'da düzenlenmeye başladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, açılış konuşmasında “2018'den bu yana toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2024 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
TEKNOFEST Adana'da konuşan Selçuk Bayraktar: ''Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık''

Türkiye'nin teknoloji alanındaki en büyük etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, Adana'da bu sabah itibariyle kapılarını açtı. Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Selçuk Bayraktar, “2018'den bu yana toplamda 10 milyon ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl yine bir kez daha kendi rekorumuzu kırdık” dedi. Ayrıca “TEKNOFEST 2024'te 1 milyon 600 binden fazla genç kardeşimiz teknoloji yarışmalarına başvurdu” ifadesini kullandı.

Dünya Genelindeki Adaletsizliklere Dikkat Çekti

Bayraktar, konuşmasında sadece teknoloji değil, aynı zamanda Gazze'de yaşanan olaylara değinerek, “Gazze'de her gün bebekler ve masum siviller katlediliyor. Dünya ise bu soykırımı sadece ekranlardan izliyor” dedi. Bayraktar, teknolojinin olumsuz etkilerini dikkate alarak, "Teknoloji bugün bir soykırımda, en fazla sayıda sivili en etkin şekilde yok etmek için kullanıldı" ifadesini kullandı.

TEKNOFEST Kuşağı ve Gelecek Vizyonu

Bayraktar, TEKNOFEST kuşağı olarak, teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız. Bu karanlığa, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz diyerek, “Bu karanlığa, bu adaletsizliğe karşı ses çıkarmaktan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Gençlerin, dünyayı değiştireceğini inandığını ifade eden Bayraktar, “Yapay zekanın kundaktaki bebekleri dahi öldürmek için kullanıldığı bu düzen devam edemez. Biz Teknofest kuşağı olarak teknolojinin canavarca kullanımına karşı duracağız.'' dedi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.