TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TBB'ye Akbelen için 'daha etkin mücadele' çağrısı

Avukat İsmail Hakkı Atal, "Akbelen'de maden ocağı açılırsa Adalet Bakanlığı önünde cübbemi yakıp avukatlığı bırakacağım." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
TBB'ye Akbelen için 'daha etkin mücadele' çağrısı

ALİ GÜRELİ

ADANA (İLKHABER) - Adana Barosu avukatlarından İsmail Hakkı Atal, Akbelen ormanında termik santrallere kömür ocağı açmak amacıyla başlatılan ağaç kesimine karşı Türkiye Barolar Birliği'ne 'daha etkin mücadele' çağrısında bulundu.

İsmail Hakkı Atal,  yaptığı açıklamada, Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak için açılacak maden sahasındaki ormanlık ve zeytinlikleri korumak için çevrecilerle İkizköy halkının başlattığı nöbetin iki yılı geçtiğini anımsattı.

TBB'ye 'Akbelen için daha etkin mücadele' çağrısı-1

Son 2 haftada ormanlık alanda ağaçların kesimine karşı yaptıkları protestoların kararlılıkla sürdüğünü belirten Atal, "Ormanı korumak adına yaptığımız hukuki girişimler sürüyor. Daha önce de ifade ettiğim gibi Akbelen'de maden ocağı açılırsa Adalet Bakanlığı önünde cübbemi yakıp avukatlığı bırakacağım." dedi.

Akbelen'de daha etkin mücadele için tüm çevre hareketi avukatlarına ve kent çevre avukatları grubuna mesaj gönderdiğini kaydeden Atal, şunları söyledi:

TBB'ye 'Akbelen için daha etkin mücadele' çağrısı-3

"Bundan sonra Akbelen'in maden olmaması için mücadelenin dozunu arttıracağımıza göre, alana fiili avukat desteği daha önemli hâle geldi. Son 2 yılın 7 ayını gece gündüz alanda nöbet tutarak geçirdim ama artık orman kesimi sonrasındaki sürecin evrildiği durum, ben ve meslektaşım Arif Cangı ile birlikte 2 avukat olarak sürdürülebilirlik sınırlarımızı aştı. Akbelen mücadelesi, Türkiye'nin ekoloji mücadelesi için bir devrilme noktası niteliğinde. Alanda sürekli avukat olması  idarenin elini zorlaştırıyor. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan,  Aydın, İzmir, Muğla, Adana ve Bursa baroları başkanlarına bunu net bir şekilde ifade ettim. Artık TBB'nin görevini yerine getirmesi ve daha etkin bir mücadele vermesi gerekiyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.